Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă Deva a demarat, joi, 5 ianuarie 2017, o nouă ediţie a campaniei "Prioritate la identitate!", care are ca scop punerea în legalitate pe linie de evidenţă a persoanelor şi stare civilă a cetăţenilor din comunele arondate - Hărău, Veţel, Brănişca şi Certeju de Sus.

Astfel, reprezentanţii DPLEPSC se deplasează, săptămânal, cu staţia mobilă în fiecare dintre cele patru comune arondate pentru a prelua cererile de eliberare a actelor de identitate şi certificatelor de stare civilă pierdute sau deteriorate, în vederea obţinerii unor noi acte de identitate. Ca urmare a acestei acţiuni, persoanele în cauză nu mai sunt nevoite să se deplaseze la sediul DPLEPSC din Deva pentru obţinerea actului de identitate – inclusiv înmânarea documentului se face în localitatea de domiciliu, prin intermediul posturilor de poliţie.
Programul campaniei “Prioritate la identitate 2017!” din luna ianuarie a debutat, joi, 5 ianuarie, în comuna Hărău, şi continuă astfel:
-comuna Veţel – 12 ianuarie 2017, ora 10.00;
-comuna Brănişca – 19 ianuarie 2017, ora 10.00;
-comuna Certeju de Sus – 26 ianuarie 2017, ora 10.00.
Campania „Prioritate la identitate 2017!” se desfăşoară potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1375/2006, actualizată, şi vine în sprijinul cetăţenilor care locuiesc la distanţe mari de sediile Serviciilor Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor sau sunt netransportabili ori internaţi în instituţii de ocrotire socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus