De la înființare până în prezent, Partidul România Mare a fost condus de un singur președinte: Corneliu Vadim Tudor.

Hunedorenii din PRM, rămași loiali fostului președinte Corneliu Vadim Tudor, sunt afectați de dispariția fulgerătoare a liderului lor și, cu greu par să-și imagineze viitorul partidului fără Tribun. Totuși, indiferent de soarta partidului, ei sunt convinși că filonul naționalist va rezista și speră într-o unificare a forțelor politice care revendică acest discurs.

Prim-vicepreședintele PRM Hunedoara, avocatul Mircea Mincea a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro că organizația județeană este dependentă de ceea ce se va întâmpla cu partidul la nivel național.

„Din punctul nostru de vedere, dacă PRM va continua să existe ca persoană juridică, vom pregăti candidați la alegerile locale și parlamentare. Este posibil orice, teoretic vorbind, dar pe mine mă interesează în primul rând soarta mișcării naționale. Dacă această doctrină poate fi o forță, atunci formele juridice contează mai puțin. Au dispărut imperii și lumea a mers mai departe”, spune Mircea Mincea care a adăugat că speră într-o unificare a tuturor forțelor naționaliste din România.

La rândul său, cel mai vechi membru al PRM Hunedoara, Vasile Siminie (83 de ani) deplânge moartea Tribunului și spune că se vor găsi oameni care să ducă mai departe mesajul lui Corneliu Vadim Tudor.

„A avut și bune și rele, dar a fost un mare patriot. Sper să ne regrupăm și ducem mai departe ideile sale”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Vasile Siminie.

În județul Hunedoara, PRM a obținut cel mai mare scor la alegerile locale din anul 2000. Treptat, procentele din alegeri au scăzut, iar în 2008, PRM a intrat la limită în Consiliul Județean (5,01%). În 2012, formațiunea lui Corneliu Vadim Tudor nu a mai reușit să intre în legislativul județean.

În prezent, PRM mai are 7 consilieri locali din cei 35 obținuți în 2012. Cei mai mulți au plecat din partid profitând de Ordonanța 55 a „traseiștilor”.

foto: cotidianul.ro

Un răspuns

  1. Io zic ca ar fi bine ca partidul sa fie inmormantat odata cu TRIBUNUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus