Ce părere au politicienii hunedoreni.

La inițiativa Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan, Patriarhia a început demersurile pentru organizarea unui referendum de modificare a Constituției. Prin această acțiune, Biserica Ortodoxă Română vrea ca în legea fundamentală să fie specificat clar că familia este uniunea dintre bărbat și femeie și că familia creștină are la baza codul familiei din Sfânta Scriptură. 

„Fundament al existenţei, stabilităţii şi continuităţii societăţii europene, al maturizării iubirii părinţilor şi al bunei educaţii a copiilor, al sănătăţii spirituale şi al prosperităţii materiale, familia umană naturală nu poate fi înlocuită cu niciun substitut sau model artificial. Trebuie să susţinem efortul Bisericii de a apăra familia naturală, tradiţională, universală şi de a rezista în faţa unor „modele” noi de familie, care consideră că uniunea firească bărbat-femeie ar fi doar un model printre altele”, spune Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române citat de Basilica.ro.  

Ce spun politicienii hunedoreni despre această propunere

Liderii politici hunedoreni tratează cu multă precauție subiectul, însă declară că susțin familia tradițională dintre un bărbat și o femeie. Hunedoara Liberă a luat pulsul celor mai importante partide din județ pentru a afla ce gândesc președinții acestora despre o posibilă modificare a Constituției în acest sens.

Dorin Gligor, co-președinte PNL Hunedoara:

„Din punctul meu de vedere, indiferent dacă e prevăzut explicit în Constituție sau nu, familia nu poate însemna decât uniunea dintre un bărbat și o femeie. În egală măsură, toți trebuie să admitem că trăim într-o societate liberă.”

Laurențiu Nistor, președinte PSD Hunedoara:

„Sunt în totalitate de acord cu această inițiativă care vine în scopul protejării identității tradiționale a românilor și care sunt convins că nu are cum să afecteze societatea noastră, dimpotrivă.”

Bogdan Țîmpău, co-președinte PNL Hunedoara:

„Eu, deși sunt tânăr, sunt un tradiționalist prin definiție, provin dintr-o familie tradițională, fac parte dintr-o familie tradițională. Nu pot să nu-mi doresc ca ai mei copii să nu-și găsească  fericirea într-o familie tradițională. Nu cunosc argumentele împotriva unei familii tradiționale, va trebui să existe o dezbatere.”

Haralambie Vochițoiu, președinte UNPR Hunedoara:

„Eu personal am susținut asta acum doi ani, sunt membru în celebra comisie de modificare a Constituției României. Atunci nu am avut majoritate, dar lucrurile sunt simple: dacă există voință politică, eu mai ridic odată această problemă, la prima întâlnire. Susțin cu toată ființa mea acest lucru.”

Iuliu Winkler, președinte UDMR Hunedoara:

„Este o perioadă în Europa în care Estul și Vestul par să se despartă. Interesant, și din acest punct de vedere, al definirii familiei, a valorilor creștine. În Estul Europei are loc o întoarcere către valori mai strict definite și includere a acestor valori în texte de lege. Eu cred în familie așa cum este ea definită în mod tradițional, dar în același timp, cred în nevoia dialogului în societate, pentru că valorile creștine nu trebuie definitive împotriva cuiva sau împotriva a ceva.”

CITEȘTE ȘI:

Adam şi Eve, sau Adam şi… Steve?

Editorial – Ioan Hănțulescu

 

6 răspunsuri

  1. Câți dintre cei enumerați au amante și copii din flori? Halal etică!

  2. Sa fie admise casatoriile astea doar daca mireasa e virgina.

  3. marcel_mititelu_hd@yahoo.com' Mititelu Marin spune:

    Buna intrebare! Va rog, nu va luati dupa raspunsurile NICI UNUI POLITICIAN, LOCAL si /sau NATIONAL / PARLAMENTAR, caci NU POT si NU VOR SA SPUNA ADEVARUL, stiut de romani: TOTI POLITICIENII SUNT POPONARI DIN CAUZA CA DE 26 DE ANI REGULEAZA / LUCREAZA PE LA SPATE INTREG POPORUL ROMAN; si cum substantivul “popor” este de genul masculin, aveti raspunsul ! In plus, EI STAU CU FATA LA RUSI / PUTIN SI NE-AU BAGAT SI NE MENTIN CU SPATELE IN U.E., deci TRECUTUL IMEDIAT, PREZENTUL si VIITORUL NESIGUR, date de politicieni, SUNT IN SPATELE / DOSUL NOSTRU (AL UNORA, CARE ACCEPTA) !!!
    INTOARCE-TE, GHEORGHE, INTOARCE-TE, IOANE, CU FATA si MINTEA LA TRADITIA STRAMOSEASCA, NORMALA !!!

  4. Toti sunt pentru familie si casatorie doar intre barbat si femeie, in afara de acest tradator de neam si tara romaneasca,care este Iuliu Winkler(maghiar,ungur care are cica functia de europarlamentar,si culmea culmilor reprezinta Romania in UE ,la Bruxel,dar el reprezentand de fapt Ungaria si Uniunea Europeana , cu toti homosexualii ,de acolo,si cu toate traditiile lor anticrestine,antiortodoxe,antiromanesti.El nu am reprezinta pe mine si nici pe voi ci interesele uniunii europene si Ungariei.demisia rapida a acestuia este bine venita pentru ca are de ani de silent salarii inimaginabile de mari.

  5. Ar trebui să respectăm familia tradiţională, iar cei care vor altfel de relaţii decât cele tradiţionale, ar trebui să -şi desfăşoare aceste relaţii în intimitate, pentru că este o problemă de intimitate, care nu trebuie să privească alte persoane, nu să impună societăţii nişte lucruri care nu ţin de normalitate sau să mai aibă pretenţia să mai fie daţi ca exemplu pentru generaţiile viitoare de cât de libertini pot fi. Prea suntem dispuşi să copiem lucrurile ieşite din normal, în loc să fim mândri de cele care ţin de normalitate la noi.

  6. Romania e o tara laica si libera, toti cetatenii au dreptul la fericire indiferent ca sunt hetero sau homo, deoarece platesc taxe in aceeasi masura. Nu cred ca trebuie sa ii marginalizam pe gay, ci sa ii acceptam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus