Nemulțumiri în PNL Hunedoara. Mai mulți liberali hunedoreni nu au participat la întâlnirea cu noul președinte al partidului, Alin Gorghiu, nemulțumiți de deciziile care li se impun, dar și de faptul că vocea lor nu contează, deși ei sunt cei care aduc voturile.

Numirea ca interimar în fruntea PNL Hunedoara a lui Bogdan Țâmpău, dar și atitudinea vicepreședintelui propus pentru CJ Hunedoara, Vetuța Stănescu, sunt doar câteva dintre nemulțumirile liberalilor.

”E o poziție a noastră, a primarilor liberali, pe care ne-o asumăm și avem motive foarte bine întemeiate pentru acest punct de vedere astăzi. Noi vrem să fim consultați cu deciziile care se iau la nivel de județ, politic, mai ales că suntem 30 de primari liberali. Nu am fost consultați în multe probleme, suntem puțin frustrați și noi, și vrem să arătăm că totuși suntem niște primari, noi aducem voturile în județul Hunedoara și consider că asta e poziția pe care trebuie să o avem momentan”, a declarat, marți, pentru Gazeta de Dimineață, Mircea Rovinar, primarul comunei Vălișoara.

Potrivit sursei citate, biroul politic al PNL a ales președintele interimar pe o perioadă de 30 de zile, nu pentru 3 ani.

”Vrem să avem o discuție, dar nu să ne impună cineva de la centru, să vină doamna Gorghiu să ne impună ceva, un președinte interimar care e pe trei ani de zile sau alte probleme. Deocamdată noi suntem cei care am dus greul în acest județ și ne asumăm poziția pe care o avem astăzi. Am hotărât pentru 30 de zile, nu pentru mai mult timp. Nu am hotărât pentru 3 ani de zile, până în 2017. Pentru 30 de zile am fost de acord să fie o soluție de interimat. Atât. Noi, primarii, ne-am întâlnit vineri, am avut o discuție vizavi de treaba asta și eram hotărâți ca unul dintre vicepreședinții primari liberali să preia mai departe interimatul, că vedem că noi suntem puși deoparte de către consilierii județeni dar și de o parte dintre deputații care reprezintă Hunedoara și cred că poziția noastră e corectă”, a mai spu edilul.

Mircea Rovinar a mai precizat că primarii liberali sunt nemulțumiți și de aitudinea Vetuței Stănescu, propusă pentru poziția de vicepreședinte al CJ Hunedoara.

”Vicepreședintele CJ Hunedoara noi l-am votat, dar nu a fost până acum nici măcar învestit. Noi am votat deși acolo a fost un pic de joc la mai multe capete și manipulări, dar de când s-a votat, acum două săptămâni de zile, doamna Vetuța Stănescu nici măcar nu a catadicsit să discute cu primarii, fiindcă noi primarii i-am dat votul în Biroul Politic Județean”, a completat primarul de la Vălișoara.

Nici Valea Jiului nu are prezenţă unanimă la întâlnirea cu Alina Gorghiu. Președintele PNL Uricani, Constantin Zaharia, spune că nu participă la întâlnire din motive personale și nu pentru că ar avea ceva împotriva lui Bogdan Țâmpău.

Zaharia susține că deputatul a fost numit interimar 30 de zile pentru că nu se știe ce se întâmplă cu Mircea Ioan Moloț (președintele PNL Hunedoara și al CJ Hunedoara, arestat la domiciliu pentru fapte de corupție-n.r.) și că, în cazul în care acesta nu revine, cu siguranță interimatul va fi asigurat în continuare de Bogdan Țâmpău.

sursa: gazetadedimineata.ro

foto: cotidianul.ro

3 răspunsuri

  1. Cine e Tampau ? Ce principii liberale a impus?

  2. negrublacknegru@yahoo.com' Negru Vasile spune:

    Am inteles ca de la centru se doreste spargerea gastilor formate pe parcursul timpului in PNL si acest lucru sigur ca doare. Dar este necesar ca la varful PNL, in judet si in municipii sa apara oameni noi care nu au legaturi de “datorii” si care pot apara principiile liberalismului. Pentru ca pina la urma cetatenii voteaza faptele nu oamenii sustinuti cu forta iar PNL a ramas in urma tocmai din cauza celor care nu au facut ceea ce au promis sau ceea ce trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus