Vremea rămâne deosebit de caldă pentru această perioadă, și în ultimele două săptămâni din octombrie. Temperaturile vor scădea sub 20 de grade însă, după 27 octombrie, iar la început de noiembrie sunt posibile ploi și chiar ninsori.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme valabilă pentru următoarele patru săptămâni, până în 18 noiembrie.

În județul Alba, posibile ploi și ninsori sunt anunțate pentru intervalul 1-4 noiembrie și averse în perioada 10-12 noiembrie. În ultima lună de toamnă, vor fi și minime negative.

Săptămâna 21-28 octombrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 4-11 noiembrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în toate regiunile, dar mai ales în sudul și sud-estul țării.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 11-18 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în regiunile extracarpatice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

sursa: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus