Vremea va înregistra un proces termic de răcire la nivelul întregii țări, în timp ce în regiunea de nord est vremea se va prezenta deosebit de rece în cursul zilei de astăzi.
In nordul, estul, local in centru si izolat in celelalte regiuni va ploua. In Carpatii Orientali dar si in jumatatea nordica a Moldovei vor predomina ninsorile.
Izolat, cantitatile de precipitatii vor putea depasi 20 de litri pe metru patrat. Intensificari ale vantului se vor semnala in regiunea de sud-est, unde la rafala va depasi 50-60 km/h. Valorile maxime ale zilei se vor situa intre 1 grad Celsius in nodul Moldovei si 16 grade in regiunea de sud a Dobrogei.
Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice ploile se mai restrang ca arie si vor fi in general slabe. Vor fi 5 grade la Miercurea Ciuc, 9 grade la Brasov, 12 grade la Sibiu si Timisoara si 10 grade la Oradea, asadar vreme rece. Vantul va fi alert mai ales in partea estica a Transilvaniei si in zonele de munte.
Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud vremea devine tot mai rece. Astfel in Muntenia, la amiaza va fi mai rece decat este acum dimineata cand sunt in jur de 11…12 grade. Ploile se raresc, iar vantul va ajunge sa sufle cu peste 55….60 km/h.
Vremea in Dobrogea
Se raceste puternic si in Dobrogea, unde la amiaza vor fi 14 grade la Tulcea si 16 grade la Constanta. Ploua temporar pe toata durata zilei, iar vantul va sufla tot mai tare.
Vremea in Moldova
In Moldova iarna pare sa fi venit deja. Ploile continua sa se transforme in lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla mai tare in sudul regiunii. Temperatura scade accentuat de la sud spre nord: maxime de 13 grade la Galati, 6 grade in Bacau, 4 grade la Iasi si doar 2 grade la Suceava si Botosani.
Vremea in Capitala
In Bucuresti continua procesul de racire a vremii, astfel ca la amiaza vor fi cel mult 11 grade. Noi insa nu le vom simti nici macar pe acestea, senzatia de rece fiind accentuata de vantul puternic, ce va sulfa cu peste 50 km/h. Cerul va fi mai mult noros si trecator vor mai fi conditii sa ploua
Vremea la munte
La munte  va ninge in Carpatii Orientali si local va ploua in Carpatii Meridionali si pe spatii restranse in rest. Vantul va sulfa tare pe creste, cu 60 km/h la rafala. Maximele scad in special in masivele din nord-est: astfel  ca la Cehlau va fi 1 grad si va ninge, la Predeal vor fi 6 grade, iar la Stana de Vale 8 grade. In weekend  vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar va fi deosebit de rece, in special in Carpatii Orientali si Meridonali. Pe arii restranse in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali va ploua.. Din cand in cand pe creste, vantul va sulfa cu petse 60 km/h. Duminica va fi soare in toate masivele montane, iar pe vai si in depresiuni va fi ceata.
Vremea sambata in tara
Sambata, ploile se mai opresc, dar continua sa se raceasca in sud si est, unde va fi deosebit de rece. Norii vor mai fi prezenti doar in sudul si sud-vestul tarii, unde pe arii restranse va ploua slab.  Vantul va continua sa sufle cu putere in Muntenia, Dobrogea si pe crestele montane, cu rafale de peste 55…60 km/h.  Maximele vor fi cuprinse intre minus 1 grad in nordul Moldovei si 14 grade in nord-vest, iar in noaptea de sambata spre duminica in depresiunile Carpatilor Orientali vor fi minime in jur de minus 10 grade.
Vremea sambata in Capitala
Sambata in Bucuresti va fi deosebit de rece pentru acesta data. Peste zi nu vor fi mai mult de 6…7 grade, iar noaptea mercurul in termometre coboara spre minus 3 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va continua sa sufle cu peste 50 km/h.
Vremea duminica in tara
Duminica vremea se va mentine deosebit de rece in regiunile extracarpatice si in depresiuni. Soarele va fi din nou la datorie, si doar in extremitatea de sud si sud-est, izolat va ploua slab. In zonele joase, mai ales dimineata, va fi ceata. Vantul va mai avea intensificari in regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade la Suceava si 14 grade la Baia Mare.
Vremea duminica in Capitala
Frig si in ultima zi a saptamanii  in Capitala, unde desi se arata soarele, pana la amiaza nu se strang mai mult de 7…8 grade. Vantul va mai avea unele intensificari, dar se domoleste in comparatie cu zilele trecute.
meteo.ro
foto: 2.bp.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus