Persoanele care au sediul social al firmei în locuință nu se pot înscrie în cadrul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, pentru a beneficia de subvenția de până la 20.000 de lei. Restricția, care exeista și la stadiul de proiect, a fost menținută în programul guvernamental programul de instalare a panourilor fotovoltaice subvenționate

„Modificarea Ghidului merge la Monitorul Oficial, are toate semnăturile, a semnat și doamna ministru (al Mediului-n.red.). Cine are sediul social al firmei în locuință nu poate participa la program”, a declarat pentru e-nergia.ro președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică.

Inițial, Ghidul de finanţare limita accesul la programul de instalare a panourilor fotovoltaice subvenționate a două categorii de beneficiari: cei care au ipotecă pe locuință și cei care au sediul social în locuința unde doresc să-și monteze panouri.

Pentru prima categorie, s-a găsit o soluție să se califice.

„Am găsit o soluție,se va finanța și imobilul care are o ipotecă, cu condiția ca în perioada de implementare și monitorizare, care este de șase ani, să nu se schimbe dreptul de proprietate”, a spus Brezuică. El a mai precizat că dacă se va schimba proprietarul locuinței, acest lucru constituie o culpă și AFM se va îndrepta împotriva beneficiarului. Însă, cei care au sediul social al firmei în locuința unde voiau să monteze sistemul nu se califică la acest program.

Reamintim faptul că persoanele fizice care doresc să instaleze panouri fotovoltaice cu subvenție de 20.000 de lei de la stat pot începe să acceseze programul începând cu data de 9 septembrie, contactând una dintre cele 260 de firme autorizate de AFM să participle la acest program.

sursa: alba24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus