Programul Rabla Clasic 2018 va fi suplimentat cu 30.000 de tichete după prima rectificare bugetară din acest an. Anunțul vine din partea premierului, Viorica Dăncilă, care a declarat că numărul tichetelor alocate în acest an programului va ajunge la 50.000 de tichete. Potrivit anunțului venit de la Guvern, programul rabla a fost suplimentat cu 230 de milioane de lei, o parte din acești bani fiind alocată pentru un program nou de înnoire a produselor electronice.

Programul Rabla Clasic 2018 a debutat în 15 martie cu un buget de 133 de milioane de lei, în baza căruia s-au acordat 20.000 de tichete, voucherele pentru persoanele fizice fiind epuizate încă de la sfârşitul lunii martie, la numai două săptămâni după demararea sesiunii din acest an.
În prezent mai sunt disponibile doar tichete pentru programul Rabla Plus dedicat achiziționării de mașini electrice și plug-in hybrid.
Autoritățile nu au stabilit încă de la ce dată vor fi disponibile noile tichete.
Pentru a se înscrie în cadrul programului Rabla, proprietarii de automobile pot casa o mașină cu o vechime de cel puțin opt ani, care trebuie să fi fost înmatriculată inițial în România înainte de 1 ianuarie 2011.
Totodată, va fi demarat un program pentru înnoirea aparaturii electrocasnice pentru a încuraja achiziţia de aparate performante cu consum redus de energie.
Ediţia cu numărul 15 a Programului „Rabla” a demarat pe 15 martie 2018, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, cu două luni mai devreme faţă de sesiunea din 2017, bugetul alocat fiind de 253 de milioane lei.

sursa: gorj-domino.ro

2 răspunsuri

  1. Cand va incepe programul rabla pt electrocasnice.

  2. Cand va incepe programul pt reinoirea aparaturi casnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus