Un nou program pilot, dedicat unui număr de 3.000 de copii urmează să fie implementat după ce a fost anunțat de reprezentanții Guvernului.

3.000 de copii vor fi beneficiarii acestui program în valoare de 30 de milioane de euro, banii venind din fonduri europene.

Programul are scopul de a sprijini copii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate adică pentru copii preșcolarilor, elevilor din învățământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) și din cel secundar superior (14-16 ani), dar și părinților sau tutorilor copiilor rămași în țară.

Programul va finanța pachete integrate de servicii pentru elevi, care vor cuprinde:

  • servicii de suport educațional și servicii psiho-sociale de sprijin;
  • activități pentru stimularea participării la educație și la activitățile de consiliere a copiilor, inclusiv la activități recreative și de socializare (oferirea de hrană, rechizite, materiale educative);
  • servicii de educație parentală și de consiliere socială pentru reprezentanții copiilor rămași în țară, adică pentru părintele din România în grijă cărora se află (dacă un singur părinte este plecat în străînătate) sau pentru persoanele care au în grijă copiii cu unicul părinte plecat în afară țării sau ai celor aflați departe de ambii părinți.

 

Oficiaii precizează că solicitanții eligibili în proiect sunt școli publice dar și private din rețeaua școlară națională, furnizori de servicii de orientare sau consiliere școlară, parteneri sociali din învățământul preuniversitar, instituții de cult și asociații religioase, instituții guvernamentale cu atribuții în domeniul incluziunii sociale, dar și ONG-uri

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus