Astăzi, a avut loc dezbaterea publică pe marginea „Strategiei de dezvoltare durabilă a Municipiului Deva 2014-2020”. În urmă cu puțin timp, presa a semnalat faptul că paragrafe identice ale documentului s-au regăsit și în strategia de dezvoltare a Hunedoarei.

După semnalarea acestui fapt, documentul a fost modificat și pus sub dezbatere publică. „S-au corectat toate greșelile semnalate de presă. Ne-am asumat acele greșeli, iar acum așteptăm următoarea ședință pentru a supune proiectul la vot”, a spus Radu Dragomir, consilier primar Deva. Modificări ale documentului au fost aduse în cadrul rubricilor privind reabilitarea sistemului de termoficare, a iluminatului public și la proiectul strategic cu impact regional.

Potrivit primarului Devei, două obiective sunt prioritare pentru dezvoltarea municipiului. „Avem nevoie de o astfel de strategie pentru accesarea fondurilor europene. Proiecte prioritare pentru noi sunt reabilitarea Cetății Devei și a centrului istoric”, a spus Petru Mărginea, primarul municipiului Deva.

Proiectele de dezvoltare ale municipiilor Deva și Hunedoara sunt elaborate de aceeași firmă, SC AM Project Design & Consulting SRL. Dacă pentru proiectul Devei s-au alocat aproximativ 120000 lei, pentru Strategia Hunedoarei primăria va acorda suma de 77872 lei.

Proiectul de strategie privind dezvoltarea municipiului Deva va fi supus votului Consiliului Local luni, 28 aprilie. Potrivit conducerii Devei, acest proiect va fi plătit doar în cazul în care va fi aprobat.

Strategia Devei se dorește un proiect pentru creșterea calității vieții în municipiul Deva. „Ne propunem să fim un reper al eficienței, coerenței actului decizional și transparenței administrative, să susținem crearea unei comunități active și dinamice, să atragem investiții și să generăm proiecte de importanță strategică pentru oraș și cetățeni” se arată în document.

CITEȘTE AICI: STRATEGIA DE DEZVOLTARE DURABILA DEVA 2014-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus