22.082.997,40 de lei – aceasta este suma care ar urma să fie cerută pentru „Restaurare şi Valorificare Durabilă a Patrimoniului Cultural Castelul Corvinilor.

Din cei aproximativ 5 milioane de euro, 21.641.337,43 de lei ar reprezenta fondurile europene, iar 441.659,94 de lei – contribuția proprie a Primăriei Hunedoara pentru acest proiect.

Aceasta este suma maximă ce se poate obține pentru un monument de categoria A, precum Castelul Corvinilor. Proiectul a fost depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru a obţine finanţare.

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, pe contul său de Facebook: „Am depus proiectul Restaurarea Castelului Corvinilor și am purtat discuții pe marginea celor 16 proiecte pe care dorim să le scriem pentru finanțare!”, a scris Bobouțanu.

Apelul pentru obținerea de fonduri europene pentru conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural a fost deschis în data de 25 mai și se va închide în 25 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus