Directorii celor 33 de unități școlare din județ s-au întâlnit joi la sediul Inspectoratului Școlar pentru a stabili cifra de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirii se numără înființarea mai multor clase de liceu cu învățământ tehnic și profesional, țintă care ar putea fi atinsă în următorii ani.

“Am invitat astăzi directorii instituțiilor de învățământ din județul Hunedoara pentru a face o prezentare a planului de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017 . Este foarte important să avem această discuție pentru că există mai multe ținte europene care trebuie respectate vizavi de procentul învățământului tehnic și profesional versus învățământul teoretic și vocațional”, a declarat pentru Hunedoara Liberă Marta Mate, inspector școlar general adjunct al județului Hunedoara.

Cifra de școlarizare va fi stabilită în funcție de necesitățile mediului economic și în urma studiilor de piața efectuate de Inspectoratul Școlar, care au în vedere stabilirea necesarul de forță de muncă, susține directorului Colegiului Național Decebal din Deva, Florin Ilieș.

” Nu cred că vor fi schimbări majore pentru că profilurile se păstrează. Oferta educațională am reglat-o cu toții în funcție de cerere”, ne-a declarat directorul Colegiului Național Decebal din Deva.

Cadrele didactice susțin că pentru anul școlar 2016-2017 este necesar să fie organizate și desfășurate o serie de activități prin care oferta de formare profesională prin învățământul liceal, profesional și tehnic, concretizată în proiectul cifrei de școlarizare, să fie adaptată solicitărilor operatorilor economici și nevoilor de formare județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus