Toamna este un anotimp superb pentru călătorii, datorită faptului că temperaturile suportabile permit turiştilor să aloce mai mult timp plimbărilor în aer liber şi vizitării marilor oraşe “la pas”.

City break Viena  –  Viena este orasul cu cea mai buna calitate a vietii din lume, printre criteriile ce merita enumerate in acest context fiind industria ospitaliera, salubrizarea orasului si calitatea aerului, viata culturala si sitemul de educatie precum si  infrastuctura urbana. Faptul ca Viena a fost capitala imperiala, ofera turistilor obiective turistice vaste, posibilitatea unei scurte croaziere pe Dunare precum si o buna oportunitate de a participa la un concert de calitate in orasul valsului. Tot in Viena putem gasi cei mai buni muzicieni reuniti in orchestre de muzica clasica celebre, vernisaje si expozitii cu steif. Daca tot suntem la Viena, sa nu uitam sa gustam din preparatele traditionale, snitel vienez sau celebrul strudel.

City break Paris –  Parisul este orasul cel mai greu de descris in cateva randuri: orasul indragostitilor, orasul luminilor, orasul modei, orasul artistilor, orasul bucatarilor desavarsiti, cel mai vizitat oras din lume pentru mai multi ani la rand. Recomandam turistilor sa achizitioneze o data cu pachetul turistic si biletele de acces in Turnul Eiffel, sa viziteze zonele frecventate de artisti in apropiera Senei, Notre Dame si Sacre Coeur, sa isi faca timp pentru o cina rezervata la unul din restaurantele recomandate, sa aiba un plan bine stabilit pentru vizitarea locurilor incarcate de istorie, a palatelor si castelelor ce au uimit lumea prin opulenta si bun gust. De asemenea, daca mai este cazul sa reamintim, Luvre-ul adaposteste o buna parte din istoria lumii.

City break Barcelona – Pentru cei care vor sa mai vada inca o data marea anul acesta, dar si sa viziteze unul din cele mai frumoase orase ale Europei, Barcelona este destinatia ideala. In acest oras extravaganta si multimea detaliilor arhitectonice, mozaicurile, coloanele si arcadele, influentele romane si arabe, stilul gotic si renascentist, ii vor tine cu siguranta ocupati pe cei pasionati iar pe profani ii va uimi grandoarea. Fie ca este vorba de Parc Guell, Casa Milla si Casa Batllo ori Sagrada Familia, Barcelona poarta amprenta marelui Antoni Gaudi. Las Ramblas este cel mai celebru bulevard al orasului ce cu siguranta nu trebuie ratat. Bucataria catalana este puternic influentata de elemente mediteraneene , iar celebre sunt paella cu fructe de mare, tapas, carne fripta pe gratar, sosurile salsa si vinurile din ce in ce mai apreciate.

Sursa: tribuna.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus