Ei vor să li se plătească restanțele salariale până în 18 august

„Având în vedere manifestaţia spontană, din data de 29.07.2020, a angajaţilor termocentralei Mintia, pe fondul neacordării drepturilor de natură salarială, a incertitudinii în ceea ce priveşte viitorul acestui producător de energie electrică şi termică, şi respectiv a locurilor de muncă, au fost punctate următoarele solicitări:

1. Acordarea drepturilor restante până la data de 18.08.2020.

2. Crearea unui cadru legal care să permită continuarea activităţii în condiţii normale.

În lipsa îndeplinirii punctelor de mai sus, se va sista activitatea termocentralei Mintia şi se va solicita elaborarea unui program de închidere cu acordarea de plăţi compensatorii în cuantum de 90.000 lei şi 24 de luni venit de completare.

Organizaţiile sindicale din cadrul termocentralei Mintia

Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva-Mintia                    Sindicatul Solidaritatea Hunedoara

Preşedinte Mircea CRIȘOVAN                                                                      Preşedinte Cristian IȘTOC”

 

În jur de 100 de salariaţi de la Termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara (CEH), au declanşat, în această dimineaţă, un protest spontan în curtea unităţii, solicitând plata tichetelor de masă, a ajutorului de încălzire şi a transportului la locul de muncă, drepturi pe care afirmă că nu le-au primit de patru luni.

Drepturile băneşti restante cumulează circa 3.000 de lei pentru fiecare salariat.

Termocentrala Mintia face parte din Complexul Energetic Hunedoara, companie în insolvenţă. În cadrul termocentralei lucrează circa 700 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus