Intre multimea de fructe si legume pline de vitamine si minerale pe care natura ne-o pune la dispozitie, prunele reprezinta adevarate rezerve de energie.

Cura de prune de doua sau trei saptamani este una din cele mai indicate surse naturale de vitamine si de minerale; prunele ajuta la eliminarea toxinelor si la purificarea ficatului. Ele contin vitaminele A, B1, B2 si C, minerale precum sodiul, potasiul, calciul si fierul, precum si acizi organici, protide si celuloza. Datorita substantelor pe care le contin, prunele au proprietati antipiretice, antihelmitice, depurative, laxative, emoliente si dezintoxicante. Ele diminueaza inflamatiile si usureaza tranzitul intestinal. Mai mult decat atat, prunele sunt foarte bune si in cazuri de anemie, constipatie sau hemoroizi.

Datorita magneziului pe care il contin, prunele sunt cunoscute ca fiind potrivite pentru alungarea oboselii si pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos. Magneziul are efecte benefice asupra transmiterii impulsurilor nervoase de la creier la intregul organism, iar un consum de prune creste eficienta memoriei si a capacitatii de invatare.

Unii medici recomanda cura cu prune ca un remediu natural in cazul problemelor de fertilitate. Mai mult decat atat, ele sunt benefice chiar si femeilor care sunt deja insarcinate, deoarece contin calciu, fiind indicate mai ales in ultima perioada a sarcinii, pentru a se evita afectiunile stomatologice, hipertensiunea, sau, dupa sarcina, osteoporoza.

Concluzia nu poate fi decat una: cand natura ne ofera un fruct cu atatea calitati miraculoase, nu ne ramane nimic de facut decat sa profitam de el!

Sursa: culinar.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus