Majorarea alocațiilor de stat pentru copii a fost aprobată prin lege, în această săptămână, prin votul final al parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, majorare amânată de guvernul Orban și PNL prin ordonanță de urgență.

Guvernul Orban și PNL susțin că nu există bani pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii, dar faptele lor contrazic discursul politic prin care vor să convingă românii că economia țării este incertă și că austeritatea este salvarea tuturor.

După preluarea guvernării de către PNL, numărul de ministere din România a fost redus fapt care, în mod normal, ar fi trebuit să genereze o reducere de cheltuieli. Însă în ’’România normală’’, guvernată de PNL, cheltuielile ministerelor au crescut. Guvernul Orban risipește bani cu contractele clientei politice și, în ciuda faptului că în 7 luni s-au împrumutat cu 80 de miliarde de lei, economia nu este sprijinită.

Dublarea alocațiilor copiilor nu reprezintă o povară ci un stimul economic care dinamizează consumul. Povară sunt banii risipiți pe contractele clientelei politice.

Românii, și mai ales copiii, nu trebuie să suporte și să fie victime ale combinațiilor cinic-electorale ale PNL.  Drepturile legale ale copiilor trebuie respectate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic.

PSD consolidează proprietatea națională asupra terenurilor agricole.

În acest sens, Camera Deputaților a actualizat prevederile legale și a stabilit clar cine are întâietate la cumpărarea terenurilor agricole. Entitățile străine pot face achiziții de teren agricol abia după ce s-a epuizat dreptul de preemțiune al tuturor celorlalte categorii de cumpărători: coproprietari și rude până la gradul I, arendași, statul român sau proprietari de terenuri agricole vecini. Directivele europene sunt respectate și reglementările sunt similare cu cele din țările membre UE.

Prin consolidarea proprietății naționale asupra terenurilor agricole sunt încurajați și susținuți tinerii fermieri, mai ales cei care vor să inițieze și să dezvolte o exploatație agricolă. Dezvoltarea durabilă a agriculturii românești este prioritară pentru PSD.

România nu poate fi condusă doar prin încălcarea de drepturi și libertăți. În contextul scăderii nivelului de trai și a guvernării haotice a PNL, românii trebuie protejați și România are nevoie de reforme clare, mai ales în sectoarele economice grav afectate de pandemia de coronavirus.

Pentru PSD, prioritatea sunt românii și Romania!

 

Ilie Toma,

deputat PSD Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus