După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei.

PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani.

După ce guvernarea PNL a majorat TVA de la 19% la 24%, a crescut taxele firmelor, a impozitat pensiile, guvernarea PSD s-a remarcat întotdeauna prin reducerea taxelor și stimularea economiei.

Astfel, PSD a readus TVA la 19%, iar anul trecut a redus TVA la doar 5% în domeniul turismului. De asemenea, peste 90% dintre firmele românești beneficiază azi de cel mai bun regim fiscal din istoria recentă a României: doar 1% din cifra de afaceri!

Tot PSD a eliminat 102 taxe care vizau în mod direct populația, respectiv taxa radio -TV, taxa pentru înmatriculare auto, taxele pentru schimbarea sau înnoirea buletinului, pașaportului etc.

În același timp, PSD a scutit toți pensionarii de plata contribuțiilor sociale, iar pe cei cu pensii mai mici de 2.000 lei i-a scutit și de plata impozitului, iar pentru ceilalți a redus impozitul pe venit de la 16% la 10% din ceea ce depășește acest prag. În acest fel, PSD a lăsat mai mulți bani în buzunarele pensionarilor, în plus față de creșterile succesive ale punctului de pensie, cu valori mai mari și în avans față de prevederile inițiale ale legii.

De altfel, datele Eurostat arată că românii cheltuie mai mult și trăiesc mai bine. Astfel, Irlanda şi România au înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerţului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Media în Uniunea Europeană a fost de 2,9%!România are un avans de 9,3%, imediat după Irlanda (10,8%).

Este evidentă deci creşterea puterii de cumpărare. Românii îşi permit să investească din ce în ce mai mult în propriul confort, în alimente de mai bună calitate, în haine mai scumpe, în dotarea locuinţelor cu aparatura electrocasnică şi cu mobilă de calitate, în maşini noi şi în vacanţe cu familia.

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

3 răspunsuri

 1. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

  Cetateni Vaii Jiului isi rup masinile pe DN 7A (Cheile Jietului) spre Voineasa sau spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , drumul DN 66A spre Herculane , nu se acorda bani pentru investitii in Domeniul Schiabil Parang (doar in Valea Prahovei , Poiana Brasov , … acolo a putut merge bani nostri publici de la bugetul statului) si cetateni Vaii Jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , Brasov , … iar Valea Jiului a votat tot timpul 28 ani cu PSD la presedentiale , europarlamentare , parlamentare , locale , …

 2. PSD-istilor, de cit timp nu ati mai indexat pensiile?

 3. Aha, aha, praf in ochi!!! Minciuni psd-iste.
  ATENTIE!!!!!! Cheltuie mai mult decat incaseaza!!!
  Realizarea lor cea mai mare – datoria externa a Romaniei la cote alarmante – peste 100 miliarde de EURO!!!! – pe care cine o plateste??? Tot noi, fraierii si urmasii nostri, care nu contam decat cand ni se cere votul!
  E cazul sa dispareti ca partid si formatiune politica, nu sunteti decat urmasii securitatii si resturi de PCR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus