Liderii județeni ai Partidului Social Democrat (PSD) au criticat în termeni duri recentele declarații ale președintelui PNL Hunedoara, Mircea Moloț. Foștii parteneri ai liberalilor au însă și explicația ultimelor declarații ale fostului coleg de alianță: „E tensionat pentru că mai are de stat doar câteva zile în funcția de președinte al CJ Hunedoara.”

Nistor: „Mi-aș fi dorit să putem continua alianța în județ, dar nu se dorește”

După săptămâni întregi în care nu au reacționat la declarațiile de război ale președintelui Consiliului Județean Hunedoara (CJ), social-democrații au decis să rupă tăcerea. Liderul PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că regretă ruperea USL. „Mi-aș fi dorit să putem continua măcar în județ această alianță, dar se pare că nu se vrea. Suntem amenințați că ne vor fi schimbați membrii care ocupă funcții în subordinea CJ dacă ne atingem de vreunul din șefii liberali de la deconcentrate. Avem doar 8 oameni în subordinea domnului Moloț, PNL are 80 în deconcentrate. Noi nu am schimbat pe nimeni din nicio funcție”, a declarat Laurențiu Nistor. Liderul PSD a adăugat că politica nu se face prin forță, ci prin dialog.

CITEȘTE ȘI: Război total între PNL și PSD. Mircea Moloț: „Vom plăti dinte pentru dinte!”

Directorul medical al Spitalului Județean din Deva, dr. Ioan Demeter, ar putea fi schimbat din funcție după ce președintele Consiliului Județean, Mircea Moloț, a declarat în această după-amiază că, dacă PSD va schimba vreun liberal de la conducerea deconcentratelor, va aplica Legea Talionului.

 

Cine l-a ajutat pe Moloț să ajungă președinte al CJ Hunedoara?

Președintele PSD Hunedoara i-a aminitit lui Mircea Moloț că a câștigat alegerile din 2012 cu sprijinul social-democraților din județ. „Cine i-a sprijinit pe liberali să câștige șefia CJ Hunedoara? Unde au obținut cele mai multe voturi? În localitățile cu primari PSD. Iar acum PSD e vinovat de toate neajunsurile din județ. Nu mi se pare corectă această abordare, am fost împreună la guvernare, ne asumăm împreună eșecurile și realizările”, a subliniat Laurențiu Nistor.

Nicula: „Moloț e tensionat pentru că mai are de stat în funcție 4 zile”

Mult mai dur, senatorul Cosmin Nicula, i-a atacat pe liberalii care, spune el, nu se află în poziția de a se declara „mari războinici”. „Ni se transmit tot felul de amenințări, dar le pun pe seama tensiunii în cazul domnului Moloț. Nu-i confortabil să știi că mai ai de stat doar 4 zile lucrătoare pe funcție. Îl înțeleg, dar cine a greșit, trebuie să plătească!”, a declarat senatorul PSD. Nicula le-a reproșat liberalilor că, în timp ce parlamentarii PSD încercau să obțină fonduri pentru proiectele din județ, administrația liberală a Consiliului Județean se ocupa de „drumuri care se termină în copaci” (aluzie la drumul Toplița – Lunca Cernii care se termină în pădurea de la limita cu județul Caraș Severin, n. red.). Parlamentarul PSD a adăugat că la nivelul județului „se constată o mare deficiență a administrării banului public.”

CITEȘTE ȘI: A început ofensiva PSD în județ. Social-democrații promit sprijin pentru proiectele locale

PSD a început ofensiva de primăvară în teritoriu. Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a participat sâmbătă la mai multe întâlniri care au avut loc cu primarii și oamenii de afaceri din județ, la Deva și Hațeg.

Liderii PSD Hunedoara nu mai par dispuși să accepte amenințările liberalilor și le transmit că vor veni vremuri grele în ceea ce-i privește. „Văd că se pregătesc să desemnze succesor la șefia CJ Hunedoara. Vor trece ani buni până când PNL va mai avea președinte de Consiliu Județean la Hunedoara”, a declarat senatorul Cosmin Nicula care nu s-a oprit aici: „Cât de nefericit poate fi acest om… (M. Moloț, n. red.). După 19 martie, vine 25 mai – când nu va obține 20% în județ la europarlamentare și va fi demis de la șefia organizației…(aluzie la avertismentul lui Crin Antonescu referitor la cei care nu vor atinge targetul în alegeri).”

PSD va avea candidat propriu la șefia CJ Hunedoara

Social-democrații au mai declarat că, în cazul în care Înalta Curte de Casație și Justiție va decide în favoarea Agenției Naționale de Integritate în cazul președintelui CJ Hunedoara Mircea Moloț, iar postul va fi vacantat, PSD va avea cu siguranță un candidat la șefia administrației județene.

4 răspunsuri

  1. Ioji@ymeil.com' Cran bery yes spune:

    Cosminee… Las-o moale ca Tov din poza trădează. Hotul neprins … Negustor c-o bani tati!!! Prietenii știu de ce si cât … E gata CIMENTat!!!!

  2. Problema mare a politicienilor e ca se ocupa de scaune si nu ce se face pentru cetatenii acestui judet ! Vin ai nostrii ,pleaca-ai nostrii …. ! 🙁

  3. mirka_hd@yahoo.com' Amsterdam spune:

    Te ia pur si simplu scarba,fara menajamente.La alegeri ,singura data cand cetateanul este important .Rest, el nu este decat o ,,vaca de muls.Nahh….. privesti ,,tabloul,, disputei intre hoti..psd pnl etc…Cei de fapt care pierd sunt contribuabilii,din pacate.Psd ul …..grrrr….tupeu de golani.Sa iasa din nou psd ul si apoi…..trai pe vatrai nenica !Asta valabil pt ei nu pt . cetateanul de rand!Pacat…..Hunedoara un oras mic, dar acolo m am nascut si crescut.Acum .totul este cenusiu,economia la pamant,doar hotii ,,zburda,, adica maj politicienilor,vezi caz harau afaceri.Ma bucur ca nu mai sunt in sit sa lucrez in acea tara pt bunastarea unor ..domni,, infractori.Poate se vor trezi si romanii intr o zi sa i ,,premieze ,, cu ani grei de puscarii si inclusiv cu confiscari de averi!

  4. Pingback: A început ofensiva PSD în județ. Social-democrații promit sprijin pentru proiectele locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus