PSD investeşte în domeniul energetic, protejând consumatorii

Plafonarea tarifelor la gazele naturale şi la energie electrică, cel puțin până în aprilie 2022, este încă o măsură în favoarea românilor. Astfel, în următorii trei ani, prețurile la gaze naturale şi energie electrică pentru populație și firme nu vor mai crește.

Aceste măsuri sunt însă corelate cu finanţări alocate dezvoltării infrastructurii de transport şi pentru gaze naturale, dar şi pentru energie electrică.

Din proiectul naţional de dezvoltare a reţelelor de transport pentru gaze naturale, face parte şi magistrala de gaze naturale Mintia – Brad.

Deja a fost finalizat primul kilometru din cei 35 ai acestui proiect foarte important pentru dezvoltarea durabilă a municipiului Brad şi a întregii zone de nord a judeţului Hunedoara. Lucrările vor continua în ritm susţinut şi obiectivul, în valoare totală de 22,5 milioane de lei, ar trebui să fie terminat peste 16 luni.

Nici producţia de energie electrică nu a fost neglijată. În cadrul Planului Naţional de Investiţii din cadrul Strategiei energetice a României pentru perioada 2018-2020, au fost deja alocate aproximativ 150 milioane de lei pentru 6 obiective de investiţii.

Între acestea, Termocentrala de la Paroșeni a fost dotată cu o instalație de desulfurare care elimină 94% dintre emisiile de SO2. Valoarea investiției a fost de 65,3 milioane de euro, iar din august 2018 termocentrala respectă valorile de mediu impuse de legislația europeană. Componentă a Compexului Energetic Hunedoara, termocentrala este aprovizionată cu cărbune din Valea Jiului, activitatea ei permiţând păstrarea unui număr important de locuri de muncă în zonă.

Viziunea PSD în domeniul politicilor energetice s-a axat mereu pe securitatea aprovizionării cu energie a cetăţenilor ei. Însă toate aceste politici au fost orientate având consumatorul în prim plan, ca beneficiar al reducerii facturilor. Iar pentru aceasta au fost luate măsuri prin care consumatorii vulnerabili au fost corect definiţi, identificaţi şi sunt protejaţi.

Scopul final este o viaţă mai bună pentru români aici, în România!

 

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus