Primăria municipiului Deva ia măsuri speciale ca urmare a avertizării cod portocaliu de caniculă.

Miercuri, Primăria Municipiului Deva va amenaja cinci puncte de hidtratare, ca urmare a avertizării meteorologice cod portocaliu emisă pentru intervalul 8 iulie, ora 08.00 – 09 iulie, ora 08.00.

 “Punctele de distribuţie a apei vor fi deservite de către angajaţii Biroului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei şi vor funcţiona în intervalul 12.00 – 18.00 în următoarele zone din Deva: Poşta veche, Gară – banca Raiffeisen, Piaţa Agroalimentară, cartier Dacia si zona Astoria” au declarat reprezentantii Primariei. 

Potrivit avertizării meteo, în cursul zilei de mâine ne vom confrunta cu un val de căldură accentuat, însoţit de disconfort termic ridicat. În a doua parte a zilei, temperaturile maxime vor atinge 38, chiar 39 de grade Celsius la umbră. Copii, persoanele în vârstă şi bolnavii cronici pot avea de suferit de pe urma caniculei.

Pentru a se evita incidentele neplăcute se recomandă purtarea de îmbrăcăminte adecvată şi hidratare corespunzătoare, renunţarea, pe cât posibil, la plimbări în oraş în intervalul 12.00 – 18.00, precum şi întreruperea activităţilor şi muncilor desfăşurate în aer liber.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus