Săptămâna trecută a demarat programul Rabla 2019 prin care românii ăși pot achiziționa o mașină nouă cu emisii reduse, electrică sau hibridă.

Începând de vineri, programele Rabla și Rabla Plus vin în sprijinul celor care vor să își cumpere o mașină.

Programul Rabla Plus este dedicat celor care vor să își cumpere o mașină electrică sau hibridă și prin care se pot obține ecotichete în valoare de 20.000 sau 45.000 de lei.

Ce să faci ca să accesezi programul Rabla Plus

Acest program este dedicat persoanelor fizice care vor putea cere 20.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de vânzare, pentru un autovehicul nou electric hibrid (cu emisii de CO2 mai mici de 50 g/km) sau 45.000 de lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru mașini cu motor electric.

La acest program pot participa persoanele fizice care au domiciliul sau reședința în România și nu au datorii la stat.
Primul pas este înscrierea solicitanților în programul Rabla Plus la unul dintre producătorii auto validați de Administrația Fondului pentru Mediu.

Pentru înscrierea în programul Rabla Plus este nevoie de următoarele documente:

  • actul de indentitate și copie certificată
  • certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local care să ateste că solicitantul nu are datorii, în original sau copie legalizată.

După înregistrare aplicanții primesc o notă de înscriere, document valabil cel mult 180 de zile de la data emiterii acesteia.

Ultimul pas și cel mai plăcut este cumpărarea efectivă a mașinii. Astfel, conform prevederilor legale, vehiculul trebuie cumpărat în interiorul termenului de 180 de zile dar nu mai târziu de 25 noiembrie 2019. La achiziționarea mașinii, producătorul va scădea din preț valoarea ecotichetului, respectiv 20.000 de lei sau 45.000 de lei.

Românii pot cumpăra prin programul Rabla Plus o singură mașină electrică pe an iar ecotichetul se poate cumula cu prima de casare din programul Rabla Clasic.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus