RCA-ul în rate devine pentru români o opţiune tot mai căutată şi asta deoarece poliţele de asigurare se scumpesc pe zi ce trece. Oferta de RCA în rate este fără dobânda în cazul în care se încheie o poliţa de asigurare pe 12 luni

Poliţele RCA în rate pot fi achitate cu card de credit sau integral. Asiguratorii spun ca nu este obligatoriu sa folosiţi un card de credit care sa fie al persoanei asigurate, putându-se folosi (evident, doar cu acordul acestora) inclusiv cardul de credit al unui membru din familie sau chiar al unui prieten.

Ordonanţa 54/2016 privind poliţele RCA introduce un cazier pentru fiecare şofer care deţine o poliţă de asigurare RCA, iar acesta va fi înscris în baza de date CEDAM. Astfel, inclusiv poliţa de asigurare va arăta diferit decât pana în prezent, având o rubrica nouă care poarta denumirea “Şofer” pentru care se pot transmite infomaţii la apelarea Cerere Ofertă şi Emitere poliţa RCA.

Cu toate ca asiguratorii au cerut insistent în ultima perioada creşterea tarifelor în concordanta cu preţurile din ţările Uniunii Europene, mai ales în condiţiile în care tot mai mulţi romani circulă cu maşinile peste hotare şi, implicit, creşte constant şi numărul accidentelor provocate de către aceştia, Guvernul a decis ca, cel puţin în următoarele şase luni, asiguratorii nu vor avea voie sa încheie poliţe RCA la tarife peste cele maxime reglementate în Hotărârea de Guvern nr. 826/2016.

sursa: ziarulunirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus