Clarificările se lasă așteptate

Zilele trecute am publicat o analiză a declarațiilor doamnei Carmen Guran (directorul tehnic al Consiliului Județean Hunedoara) formulate sub forma unor „drepturi la replică” în presa hunedoreană.

ARTICOLUL INTEGRAL, AICI

În replică la analiza drepturilor la replică (!), doamna Guran ne-a trimis un răspuns. De fapt, îl numim impropriu „răspuns”, pentru că doamna Zero Centimetri nu dorește să răspundă celor mai multe dintre întrebările din articolul nostru („… consider că nu sunt necesare atâta timp cât există documente contractuale”, ne-a transmis sec doamna director). Nici „drept la replică” nu poate fi numit întrucât nu respectă nici în formă, nici în conținut, prevederile legale.

Supărată pe noi, doamna Guran ne acuză de „manipularea opiniei publice”.

„Nu am afirmat niciodată că imi asum Studiul de Fezabilitate pentru simplul motiv că nu făceam parte din aparatul de specialitate al C.J. in perioada in care a fost comandat, receptionat si anexat la cererea de finanțare pentru acest obiectiv”, ne scrie managerul CJ Hunedoara.

Vă prezentăm mai jos un fragment din conferința de presă de la începutul lunii octombrie 2018, în cadrul căreia doamna Guran afirmă: „Nu spun că nu este în regulă. Este în regulă și o să-l ducem la bun sfârșit așa cum este aprobat.” Când directorul tehnic spune că „este în regulă” înseamnă că l-a verificat și totul este bine, iar „o să-l ducem la bun sfârșit” înseamnă angajamentul, asumarea acestuia. Nu mai vorbim aceeași limbă cu birocrații statului? Înțelegem că aveți alte privilegii față de populime, dar nici limba română nu ne mai este comună?


Astăzi, conform președintelui CJ Mircea Bobora, sunt „inadvertenţe în structura de proprietate a terenului”. Pe românește, CJ nu are tot terenul necesar pentru drum, așa cum am explicat AICI.

Ce spuneam noi? Raționamentul nostru este foarte simplu: dacă se verifica DIN TIMP acest poiect, specialiștii CJ Hunedoara ar fi trebui să vadă imediat că este nevoie să se cumpere/exproprieze teren astfel să nu fie nevoie acum să tăiem din drum 200 de metri liniari de bandă secundară. Ce ne răspunde doamna Guran? „Exproprierea, cumpărarea sau apariția unor alte documente de proprietate decât cele prezentate la cererea de finantare, sau alte lucrări decăt cele supuse aprobării ar fi condus la pierderea finanțării.” Chiar nu înțelegeți ce am zis sau vă bateți joc de nervii oamenilor? „Din timp”, înseamnă ÎNAINTE de a merge să cereți bani europeni pentru drum. Gospodar cu scaun la cap este cel care, atunci când vrea să-și construiască o casă și vede că nu-i ajunge terenul, mai cumpără de la vecini și apoi merge la proiectant.

Ce mai spunea doamna Guran acum 10 luni, întrebată fiind de pista de biciclete? Că loc ar fi pentru pistă, dar că terenul este prea abrupt. Atunci era loc și pentru drum și pentru pistă de biciclete, iar acum trebuie să tăiem din drum că nu ajunge terenul. Păi asta înseamnă că, într-un fel sau altul, CJ a rămas fără o parte din acesta. Este singura explicație logică, pentru că altfel ar trebui să insinuăm că doamna director tehnic ne-a mințit sau nu știa ce vorbește. Dumneavoastră ce credeți, stimați cititori?

Vă invităm să urmăriți materialul video de mai jos:

O precizare pentru doamna Guran, care ne ironizează că „pista de biciclete este un subiect preferat al ziarului”: stimată doamnă, așa scrie că trebuie să faceți în Planul strategic de dezvoltare al județului Hunedoara, bată-l vina de plan! Planul ăla după care ar trebui să vă călăuziți dumneavoastră când dezvoltați județul care vă plătește salarii, sporuri, bonusuri, vouchere de vacanță, diurne etc.

Abia așteptăm să vedem cum vor arăta pistele de biciclete pe Culoarul Mureș Nord, acolo unde nu avem probleme cu „declivitatea” și nici „inadvertenţe în structura de proprietate a terenului”.

În concluzie, zice doamna Guran, presa rea dezinformează cetățenii și tot ce nu merge bine este din vina altora, mai ales a asocierii de firme care a câștigat licitația pentru proiectare și execuție. În privința problemelor apărute în implementarea proiectului de reabilitare a drumului județean Hunedoara – Călan, am așteptat și astăzi clarificările promise din partea conducerii Consiliului Județean. Ieri, Mircea Bobora anunța: „A fost astăzi (ieri, n.red.) o şedinţă cu cei responsabili, iar una dintre propuneri a fost înlocuirea managerului de proiect. Astăzi (joi, n.red.) voi analiza situaţia şi vă voi informa ce decizie luăm referitoare la managementul investiţiei.”

Așteptăm. Cât mai poate dura? Să treacă o dată și vara asta caniculară, să vină frigul ca să poată începe în forță șantierul pe drumul Hunedoara-Călan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus