100000 de pensionari din toată țara vor primi drepturile financiare rezultate din punctajele aferente grupelor de muncă.

 

Recalcularea se face în baza Legii nr. 221/2018, pentru modificarea și completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede recalcularea pensiilor pentru anumite categorii de pensionari din sistemul public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislației anterioare datei de 1 ianuarie 2011 și care au desfășurat activități în locuri de muncă încadrate în grupa I/grupă specială, respectiv minerit subteran și au îndeplinit stagiul complet de cotizare.

Beneficiarii recalculării sunt pensionari din minerit, siderurgie, CFR și alte domenii din industria grea pentru care s-au plătit sporuri de muncă.

La nivelul județului Hunedoara sunt aproximativ 14000 de pensionari pentru care se repară inechitățile și nedreptățile generate de-a lungul timpului, de numeroasele modificări ale Legii pensiilor, județul Hunedoara fiind cel mai grav afectat, cu cea mai largă paletă socioprofesională.

Pentru județul Hunedoara, au fost deja recalculate peste 2950 de pensii, urmând ca noile decizii să fie emise și transmise beneficiarilor  în următoarele zile și sumele rezultate să le primească înaintea Sărbătorilor Pascale. Drepturile recalculate se cuvin și se acordă de la data de 01.10.2018, indiferent de data emiterii și comunicării deciziei de recalculare. Punerea efectivă în plată va începe cu data de întâi a lunii anterioare emiterii deciziei.

În ceea ce privesc sumele necesare achitării tuturor pensiilor, reprezentanții Ministerului Muncii și Justiției Sociale ne dau asigurări că banii există, sunt prevăzuți în bugetul de stat, și insistă ca opoziția să nu mai instaleze panica în rândul pensionarilor.

Partidul Social Democrat nu se ghidează după logica tăierilor de pensii și a supraimpozitării.

Interpelările și discuțiile purtate de parlamentarii PSD ai județului Hunedoara cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice București și ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale au urgentat aplicarea Legii nr. 221/2018 și s-a dovedit, încă o dată, că parlamentarii hunedoreni sunt preocupați de problemele oamenilor și că locuitorii județului Hunedoara au o bună reprezentare în Parlamentul României.

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

7 răspunsuri

 1. sandu.ilies@gmail.com' Sandu Ilies spune:

  Felicitări, domnule Toma! Era și cazul ca oamenii să primească ceea ce merită.

 2. elenagradinariu98@gmail.com' Gradinariu Elena spune:

  Da noi cei pensionati in 1998 dela cfr grupa a doua, de ce nu beneficiem??

 3. Aglaiavulsan@g.mail.com' Vulsan Aglaia spune:

  Am lucrat la IMH la atelier mecanic ca si strungar 22 de ani pe trei schimburi la grupa a 2 .Din pacate colegi mai in virsta ce ieseau la pensie au decis in numele nostri ca nu ne trebuie grupa.Ce putem face sa ne recuperam grupa?.Va multumesc frumos sper sa primesc raspuns.

  • flaviustudor@yahoo.com' Ilie Toma spune:

   „Dacă din trecutul dumneavoastră profesional vă amintiți, sunteți convinsă și aveți dovezi că unii dintre colegii dumneavoastră, care au lucrat în condiții similare cu dumneavoastră, au fost remunerați la vremea respectivă conform grupei a II-a de muncă și dacă la vremea respectivă s-au plătit contribuțiile sociale suplimentare corespunzătoare acestei grupe, atunci aveți posibilitatea de a uza de ultima cale de atac legală, și anume: cererea drepturilor dumneavoastră în instanță, cu condiția să găsiți cel puțin doi colegi de-ai dumneavoastră care au primit aceste drepturi și care să aibă calitatea de martori în instanța de judecată.
   Pentru îndrumări suplimentare, puteți veni la biroul parlamentar din municipiul Hunedoara, strada George Enescu, numărul 3, bloc 3, parter, în zilele de vineri, în intervalul orar alocat audiențelor .
   Telefon pentru înscriere la audiență: 0725109538
   Deputat, Ilie Toma

 4. Băi 20% nu îți e jena?

 5. Doru_lover@yahoo.com' Bradean dorel spune:

  Mama mea are pensie de urmași dupa soț câte a lucrat minier va beneficia de mărire de pensie precizez ca e pensionat din anul 1988

 6. mirceaandries57@yaho.com' Andries Mircea spune:

  Am edit la pensie in anul 2008 am primit Decizia de recalculare in 25 04 2019 dar nu am primit nici un ban,mai mult am primit Cuponul pe luna Mai dar tot cu suma veche ,Ce trebue sa fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus