O serie de drepturi salariale, sporuri și compensații sunt pe cale de a fi recalculate.

 Noul proiect legislativ, care îi vizează pe toți angajații poliției, a fost recent pus în dezbatere. O veste bună ar fi și pentru cei care au ieșit recent la pesnie, asta în cazul în care noua prevedere va intra în vigoare.

Așadar, actul normativ propune o serie de ajustări la salariile polițiștilor, ajustări care au fost confirmate și de către Curtea Constituțională.

Așa cum spune documentul publicat pe siteul prolex.ro, este vorba despre recalculări propuse pentru salariile de funcție ale polițiștilor prin raportare la care se acordă majorările salariale din diferența până la nivelul salariilor de funcție prevăzute de lege pentru anul 2022, având în vedere, după caz, următoarele valori:

  • valoarea corespunzătoare sporului de fidelitate prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, prin raportare la nivelul aferent perioadelor de activitate desfășurate până în prezent în instituțiile din sectorul de apărare națională, ordine publică și securitate națională, în calitate de militar, polițist, funcționar public și personal contractual, după caz;
  • valoarea corespunzătoare sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior, cu diplomă de licență, prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009 (această valoare se preia doar în salariile de funcție ale agenților de poliție care își desfășoară activitatea în domenii corespunzătoare studiilor absolvite, în mod similar cu situațiile în care agenții de poliție beneficiază de această valoare);
  • valoarea sporului pentru condiții de pericol deosebit prevăzut de legislația în vigoare până la data de 31 decembrie 2009, la nivelul maxim aflat în plată pentru aceeași funcție, gradație, vechime în funcție sau în specialitate, după caz, precum și pentru același grad, dacă se desfășoară activitatea în aceleași condiții.

Urmează recalcularea sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor și restul de drepturi bănești din sistemului de salarizare al polițiștilor.

 

Documentul stabilește modul de eșalonare a sumelor rezultate în urma recalculărilor. În primuol an se plătește 25% din suma totală, în al doile an tot 25% iar în al treilea an, restul de 50%.

Pentru personalul în activitate, recalculările salariale se vor face, potrivit proiectului, în termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a acestuia, iar eventualele diferențe salariale cuvenite lunar după data de 30 ianuarie 2020, se vor regulariza începând cu data plății salariilor în luna următoare celei în care se împlinește termenul respectiv, scrie și avocatnet.ro.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus