Poliţiştii hunedoreni sunt la datorie și acționează pentru  fluidizarea și monitorizarea traficului, în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente grave, pentru cei care călătoresc în minivacanţa prilejuită de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului.

 

În perioada 28.05-01.06.2020, polițiștii hunedoreni vor acționa pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

În activitățile cu caracter preventiv vor fi angrenați (zilnic, în medie), peste 130 de poliţişti din structuri operative (ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, și luptători de intervenţie rapidă), în plus faţă de dispozitivul curent. Misiunea polițiștilor se va concentra, în principal, pe activităţi de menţinere a ordinii şi a siguranţei publice în zonele care cu o fluenţă mare de public, prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă  şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat.

De asemenea, poliţiştii, alături de celelalte instituţii ale statului sunt pregătiţi să intervină pentru înlăturarea sau limitarea urmărilor posibilelor evenimente negative produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

 

Totodată, polițiștii vor monitoriza traficul rutier, pe drumurile naționale și județene, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea evenimentelor rutiere.

Vă recomandăm să conduceți cu atenție și prudență și să respectați indicațiile polițiștilor din teren!

 

În cazul în care plecaţi de la domiciliuevitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.

 

Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

 

Totodată, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă, trebuie să circulați cu viteză redusă.

 

De asemenea, vă recomandăm respectarea prevederilor legale şi în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, nu depăşiți coloana oprită la semafor și evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară.

 

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

 

Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus