Referendumul ar fi fost valid dacă prezenţa la vot era de cel puțin 30%, iar 25% ar fi fost voturi valabile.

Referendumul pentru familie nu a îndeplinit condițiile de validare, prezența la vot, duminică, la ora 21.00, la închiderea urnelor fiind de 20,41%, potrivit rezultatelor prezentate de Biroul Electoral Central (BEC).

În cele două zile în care s-a desfășurat votarea, la urne au venit 3.731.704 persoane. Dintre acestea 1.901.888 sunt alegători din mediul rural, iar 1.829.816 din urban.

Referendumul ar fi fost valid dacă prezenţa la vot era de cel puțin 30%, iar 25% ar fi fost voturi valabile.

Cea mai mare prezență la referendumul pentru familie 2018 s-a înregistrat în județul Suceava – 30,67% (singurul judeţ care a întrunit pragul de prezenţă). În top urmează Dâmbovița, cu 28,98%, Bihor, cu 28,92%, Olt, cu 27,19%, și Bistrița Năsăud, cu 26,95%.

La polul opus sunt județele Covasna – 8,5%, Harghita – 11,12%, Tulcea – 14,09%, Constanța -14,47%, și Satu Mare – 14,89%.

În București, prezența la vot la referendum 2018 a fost de 15,74%.

Un număr de 121.119 de români din diaspora au votat până duminică la ora 21:00. În Italia și-au exprimat opțiunea 27.030 de români, în Spania – 19.010, în Marea Britanie – 18.034, Germania – 10.516, Franta – 6691. La alegerile parlamentare din 2016, numărul total al votanţilor din diaspora a fost de 106.038.

Din totalul de 18.278.496 de votanți înscriși pe listele permanente, în prima zi de referendumul pentru familie 2018 au votat 1.046.583 de oameni, reprezentând 5,72% din total.

În județul nostru, din 388.361 de alegători înscriși pe listele permanente, s-au prezentat la urne 86.210 de hunedoreni, adică 22,19% – ușor peste media națională.

7 răspunsuri

  1. Poate ca daca la precedentul referendum ( cand populatia a votat reducerea numarului de putori din parlament) s-ar fi tinut cont de votul exprimat , ar fi fost mai multi votanti in weekendul asta.
    ”Alesii” neamului, sa ne mai cheme la vreun referendum, DOAR dupa ce se reduce numarul de putori din parlament

    • Monalise Hihn spune:

      Confundați un pic lucrurile. Acela a fost un referendum consultativ. El trebuia validat de Parlament, după care urna un nou referendum, iar buletinul de vot ar fi avut fix aceeași întrebare ce a fost pe buletinul de vot de la referendumul din 6 – 7 octombrie. În rest, a fost voința poporului și atunci. În privința aceasta aveți perfectă dreptate.

    • Problema cu acel referendum nu este faptul ca cerea reducerea numarului de parlamentari (cerere legitima !) ci ca propunea si eliminarea bicameralismului, fapt care ar fi slabit si mai mult democratia noastra si asa cam debila….
      Asa ca nu va repeziti sa aruncati si “copilul” o data cu apa murdara din “copaie” !….

    • Vrei sa spui ca acum ai fost la vot si esti suparat ca nu s-a facut cvorumul ?
      Sau profiti doar pentru a mai arunca o piatra ?…..

  2. accredtit_ro@yahoo.com' Pentru hunedoreni cu durere si sinceritate ! spune:

    Democratie = Responsabilitate = Vot (nu boicot !)
    In ultimii 28 de ani dar mai cu seama din 2005, in Romania toate partidele parlamentare au conspirat la eludarea exercitiului democratic fundamental care este votul.
    A se vedea boicotul basistilor din 2012, boicotul recent al USR-istilor sau felul in care a fost si este tratat votul celor din Diaspora ! In curand se va ajunge la un blocaj total in asa fel incat toate deciziile importante pentru romani sa fie luate doar pe cai oculte prin care vointa electoratului sa fie, de fapt, eludata.
    Exista si doua solutii practice:
    a) eliminarea oricarui prag electoral astfel incat sa nu conteze decat optiunile celor care isi asuma o optiune prin vot legal exprimat – oricare ar fi ea – sau
    b) instituirea obligativitatii votului ca obligatie cetateneasca ce decurge din libertatea de a vota, plecand de la premisa ca orice libertate implica si o responsabilitate.
    In fond, daca acceptam obligativitatea platii impozitelor de ce sa nu acceptam si obligativitatea participarii cetatenilor la exercitiul democratic fundamental menit sa asigure relevanta si responsabilitate actului politic ?
    Daca tot vrem deci o tara “ca afara” sa ne deranjam putin….A se vedea exemplul Elvetiei.
    Sa votam deci nu sa incercam a impune decizii politice prin manifestatii manipulate si manipulatorii sau prin instrumente mass-media aservite unor interese oculte ca apoi sa ne miram ca nimic nu merge cum am dori si ca tara a fost fie vanduta fie furata fie paraginita !
    Oricare dintre variantele a) sau b) ar debloca si responsabiliza procesul de luare a deciziilor, eliminand posibilitatile de obstructionare a vointei cetatenilor prin tot felul de manevre ce nu au ca scop decat eludarea vointei lor.
    Asta daca vrem, cu adevarat, Democratie ! Altfel….
    Mihai Simionescu

  3. accredit_ro@yahoo.com' Un hunedorean responsabil spune:

    Din pacate, sub raportul prezentei la votul pentru Referendum, si Hunedoara a fost printre judetele codase…. Ce-or fi facut organizatiile locale ale PSD si PNL ale caror conduceri nationale se angajasera sub semnatura sa sprijine Referendumul Pentru Familia Traditionala ? Ca de USR-isti nu are rost sa mai intrebam… Manati de inclinari inavuabile, ei au boicotat cat au putut votul (adica Democratia….) pentru ca nu cumva sa aflam care este vointa cetatenilor ! Halal cetateni, halal democrati !

  4. Atita energie si bani consummate degeaba pentru o problema falsa. Acuma toti s-or apucat sa tipe ca dice nu o fost lumea la vot, dar cind o trebuit sa se duca la vot pentru a pune legiutori si conducatori la tara asta nime nu s-o apucat de facut scandal ca le-o convenit. Si acuma le-ar fi convenit de mereau multi la vot ca rezultatul se stia oricum daca se facea cvorum. Mereti la vot pantru ceva ce schimba viata nu tat stricati banii pe toate prostiile. Exact de asta nana Floare nu are ce pune pe masa ca i-or luat homosexualii banii de pensie si or scumpit curentu. Traba cineva sa faca rinduiala la ce-i mai important sapa numa dupa aia sa te apuci de stricat banii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus