În perioada 1 martie – 31 august 2014, rentierii agricoli din judeţul Hunedoara sunt aşteptaţi la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru a-şi aviza carnetele.

Reprezentanţii APIA informează că „avizarea carnetului este necesară pentru ca rentierii agricoli să poată intra în posesia rentei viagere cuvenite pentru anul 2013. Pentru avizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitivă şi irevocabilă”.

Prezenţa anuală a rentierilor la APIA pentru avizarea carnetelor este, potrivit legii, o condiţie obligatorie pentru ca aceştia să poată beneficia de renta cuvenită. În cazul rentierilor agricoli care au decedat, renta viageră agricolă pentru anul 2013 va putea fi încasată de moştenitorii acestora, care vor trebui să depună la sediul APIA toate actele necesare. „Moştenitorii vor depune la oricare centru judeţean carnetul de rentier al defunctului (original şi copie), certificatul de deces, actul de succesiune (original şi copie), BI/CI/paşaport al moştenitorului (original şi copie), împuternicire sau declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlaţi moştenitori privind solicitarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului (original), precum şi un extras de cont pe numele solicitantului”, informează APIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus