Mascații din Serviciul de Acțiuni Speciale și cei de la Investigarea Fraudelor au descins în șase locații unde funcționau videochaturi ilegale.

Este vorba în principal de apartamente de tip penthouse din Timișoara, care erau închiriate și unde aproximativ 50 de tinere lucrau pentru site-uri din străinătate. Fetele munceau în ture, ca la fabrică, iar într-o lună reușeau să adune până la 2.000 – 3.000 de euro, o sumă similiară ajungând la cel care patrona întreaga afacere.

Totul era mascat în spatele unui salon de înfrumusețare, însă tinerele lucrau, în realitate, în apartamentele închiriate. În momentul în care polițiștii au descins în locații, fetele aflate la lucru, sau cele care veneau la schimb de tură, au refuzat în primă fază să deschidă ușa. Cercetările sunt continuate de poliţiştii timișoreni, infracţiunile vizate în dosar fiind muncă la negru, evaziune fiscală și spălare de bani.

UPDATE 

Un comunicat al IPJ Timiș detaliază acțiunea din această dimineață. Astfel, din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2014, prin intermediul societăţii comerciale vizate ar fi fost desfăşurate activităţi de videochat, fără ca administratorul societăţii să înregistreze veniturile realizate în evidenţele contabile. Poliţiştii urmăresc identificarea şi ridicarea mai multor mijloace informatice de stocare a informaţiilor, precum şi documente, în vederea probării activităţii infracţionale.

Pressalert

foto: eclujeanul.ro

4 răspunsuri

  1. Daca tot castigau atatia bani, era mai simplu sa lucreze legal, nu vad de ce alegi alta cale, mai ales ca este un domeniu legal.

  2. Exact, exista o cale legala in acest domeniu pe care toate persoanele ar trebui sa o urmeze pentru a evita astfel de consecinte.

  3. Videochat-ul este a ajuns sa fie atat de mediatizat, iar legalitatea de care se bucura, fac din acest domeniu o realitate si nu ar trebui riscat din punct de vedere legal.

  4. Sper sa reusim sa depasim acest nivel de imaturitate. Videochatul este un job legal, din care se castiga suficienti bani pentru a iti permite sa functionezi legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus