Trei foşti şefi din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au fost reţinuţi pentru un prejudiciu ce circa 26 de milioane de euro.

Asadar, Dorel Gheorghe Benu- fost director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) este acuzat de abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie în formă agravată şi continuată, spălarea banilor, Melinda Klara Kerekeş- director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), acuzat de abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie în formă agravată şi continuată şi instigare la spălarea banilor, şi Anton Giminadis, şef serviciu la Direcţia Măsuri de Piaţă şi membru al Comisiei de evaluare din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), acuzat de abuz în serviciu asimilat infracţiunii de corupţie în formă agravată şi continuată şi spălarea banilor.

 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni, întrebat despre percheziţiile la APIA Bucureşti şi Ilfov, că este vorba despre un caz din 2012, pe care atât el, cât şi cei de la APIA l-au sesizat instituţiilor statului, precizând că speră să se fi ajuns “la capătul aţei”. 

“Este un caz din anul 2012, pe care şi eu şi cei de la APIA l-am sesizat tuturor instituţiilor statului de la acea vreme. Este vorba despre o societate din Bulgaria care, după ce a câştigat o anumită licitaţie, nu a mai livrat produsele respective”, a precizat ministrul Agriculturii.

capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus