Tentaţia de a consuma mai mult alcool decât de obicei, dar şi de a gusta din toate mâncărurile care-ţi fac cu ochiul este foarte mare la Revelion. Dar ca să nu regreţi că ai făcut excese şi să te simţi plină de energie toată noaptea de Revelion ţine cont de câteva sfaturi ajutătoare!

1. Cu o seară înainte de Revelion

Începe de seara cu o infuzie preparată din o jumătate de apă plată fierbinte în care se stoarce zeamă de lămâie şi se adaugă o ceşcuţă de pătrunjel tocat (frunze şi rădăcină), o linguriţă de seminţe de mărar măcinate. După ce ai lăsat preparatul la infuzat 10 minute, consumă-l cu înghiţituri mici până la culcare. Infuzia elimină gazele intestinale, destinde musculatura tractului digestiv şi stimulează diureza.

2. Alimente uşoare în ajunul petrecerii de Revelion

Pe parcursul zile, înainte de petrecere dintre ani ar fi de preferat să consumi numai alimente uşoare care nu necesită un timp îndelungat de digestie. Nici nu intră în discuţie prăjelile, sarmalele, alcoolul şi dulciurile. Consumând doar alimente uşoare vei avea mai multă energie pentru a petrece un Revelion de neuitat.

3.Ai grijă la alimentele care te balonează

Sarea, produsele procesate, carbohidraţii din făina albă, broccoli, conopida, ceapa şi varza sunt câteva dintre alimentele care pot să creeze o senzaţie neplăcută de balonare. Evită-le pe cât posibil pe parcursul zilei, dar şi la petrecere.

4. Nu amesteca tipurile de alcool!

Dacă vrei să consumi alcool este important să alegi un vin bun sau o tărie în loc de bere sau alte combinaţii pe care să le faci cu sucuri carbogazoase. Nu consuma o cantitate exagerată de alcool, iar pentru a preveni deshidratarea este important să bei apă plată. De asemenea, ar fi bine să te limitezi la un singur tip de alcool şi într-o cantitate rezonabilă. Acesta poate să perturbe grav procesul de digestie şi te vei confrunta cu simptomele indigestiei.

5. Mănâncă puţin şi des

În loc să consumi o cantitate mare de mâncare imediat ce ajungi la petrecere este de preferat să mănânci câte puţin şi des. În plus, ai grijă la combinaţiile pe care le faci şi limitează-te la preparate simple.

Sursa: eva.ro

Foto: jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus