Asociaţiile de propietari din municipiul Hunedoara cer scăderea tarifelor la apă şi canalizare.

Sediul Primăriei Hunedoara a fost miercuri gazda unei dezbateri la care au fost convocaţi în primul rând reprezentanţii SC APA PROD SA Deva şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară AQUA PREST. „Convocarea” aparţine Asociaţiei Civice Dreptate din Hunedoara care a cerut modificarea tarifelor la apă şi canalizare. La întâlnire au participat şi reprezentanţii Primăriei Hunedoara şi ai asociaţiilor de proprietari.

Iniţiatorii demersului susţin că hunedorenii ar trebui să plătească un tarif mai mic la apă şi canalizare întrucât municipiul de pe Cerna este cel mai important contributor al SC APA PROD SA. Aceştia au criticat Consiliul Local care a aprobat înaintea Crăciunului majorarea tarifelor solicitată de conducerea ADI AQUAPREST.

Spiritele s-au încins după ce reprezentanţii Aociaţiei Civice Dreptate au pus sub semnul întrebării onestitatea conducerii SC APA PROD SA Deva care, în momentul de faţă, este anchetată în dosarul de corupţie al preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ. Reprezentanţii Asociaţiei au criticat şi modul în care au fost efectuate lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare din Hunedoara.

Cele două tabere nu au reuşit să ajungă la un numitor comun, însă conducerea SC APA PROD SA Deva s-a angajat să caute soluţii pentru a da curs solicitării venite din partea asociaţiilor din municipiul Hunedoara. Acestea din urmă şi-au exprimat prin reprezentanţii lor dorinţa de a părăsi ADI AQUAPREST în cazul în care cererile de ieftinire a apei şi a servciilor de canalizare nu le vor fi onorate.

foto: hunedoaramea.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus