Gata, s-a terminat cu liniștea noastră! România a intrat într-o absolut dezgustătoare campanie electorală. Orice e de speculat, politicienii și susținătorii lor zbiară ca din gură de șarpe, se tăvălesc în chinuri și, pe alocuri, fac spume la gură. Totul pute, totul e apocaliptic, dreptatea e doar de partea lor, ceilalți sunt vânduți, nenorociți etc. Cum îndrăznești să nu ai aceeași părere cu a lor, cum?! Din păcate, nu există partid ai cărui susținători să nu se poarte așa. Cum se apropie data unor alegeri, cum au căpiat! Discuțiile legate de proiecte clare, realizabile, se transformă în atacuri îndreptate împotriva adversarilor politici sau a celor imaginari.

Pentru prima confruntare electorală de anul acesta, cea pentru alegerea Parlamentului European, am și identificat cum se vor poziționa partidele.

PSD o va ține una și bună cu statul paralel, cu străinii care vor să nenorocească România, cu Iohannis cel rău, cu „am dat pensii și salarii”, „a crescut nivelul de trai”, „suntem campioni” nu contează la ce. Pentru PSD nu e nevoie de adversari politici, pentru că nu e nimeni mai bun opozant pentru PSD decât PSD. Cum își face acest partid opoziție, n-o face nimeni.

PNL va striga doar. E complicat acolo, având în vedere faptul că sunt două tabere, una pro Crin Antonescu, alta anti. Bătălia se va da pe locurile pe listă, ceea ce face rău singurului partid istoric rămas în viață. Cu siguranță, PNL se va folosi și de imaginea președintelui Iohannis, deocamdată singurul candidat anunțat public pentru cea mai înaltă funcție în stat.

ALDE va ieși în față cu Tăriceanu, el fiind de fapt partidul. În rest, ce să zică membrii acestei formațiuni politice? Dacă vă întreb repede, îmi mai puteți da numele vreunui membru marcant al ALDE?

Pro România pare că e un partid care își va face campanie zbierând la PSD. Dacă liderul formațiunii nu ar fi Victor Ponta, mai că i-ai crede.

USR + PLUS seamănă la mesaje cu PSD pe partea dreaptă. Pardon, deocamdată doar USR, că PLUS încă nu am văzut ce strategie are. Schimbați în mesaje ce zice PSD despre străini cu „ciuma roșie” la USR și e rezolvată treaba.

UDMR se va adresa minorității maghiare, normal. Va „mușca” și ceva voturi „românești” și cam atât. Fără prea multă gălăgie, pentru că Uniunea vrea să treacă pragul electoral.

O să apară și alte partidulețe, dar nu știu cât contează.

O să mă întrebați ce e de făcut. Simplu, să analizați ce fac sau ce promit, cum se agită și apoi, desigur, mergeți la vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus