Reprezentanții CJ Hunedoara și cei ai Primăriei Deva au parafat protocoale de colaborare cu Direcția de Educație din orașul Ningbo.

Consiliul Județean Hunedoara, Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara și Direcția de Educație din orașul Ningbo au parafat proiectul de cooperare, parte componentă a strategiei de cooperare internațională China – România, ”O centură, un drum”. Inițiativa aparține guvernului chinez și promovează schimburile între elevi, profesori și între școlile din Ningbo și județul Hunedoara.

Acordul a fost parafat de către Mircea Bobora, președinte al Consiliului Județean Hunedoara, prof. Maria Ștefănie, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara și Shen Jianguang, director general al Direcției de Educație din Ningbo.

Potrivit acordului, Centrul de Schimburi în domeniul Educației își va începe activitatea cel târziu în luna august 2017 și se va adresa inclusiv mediului universitar din județul Hunedoara. Pe lângă schimburile de experiență tradiționale, elevii și studenții români vor putea beneficia și de burse de studiu în China, finanțate de Guvernul Municipal Ningbo.

Un proiect de cooperare similar a fost semnat și între oaspeții chinezi și reprezentanții Primăriei Municipiului Deva prin viceprimarul Ovidiu Moș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus