180 copii din Brad și Călan au beneficiat de consultații stomatologice gratuite oferite prin Programul Zâmbete Colgate

În weekendul 12 – 13 mai, Colgate® în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România a desfășurat în județul Hunedoara Programul Zâmbete Colgate®, ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate®. 180 de elevi din clasele primare (0-IV), din Brad și Călan, au beneficiat de consultații stomatologice gratuite, diagnostic şi recomandări pentru tratament, sfaturi de sănătate orală pentru un zâmbet sănătos și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.

Impactul Programului Zâmbete Colgate în rândul comunității a fost pozitiv. Numărul mare  atât de copiii, cât și de părinți participanți, demonstrează nevoia unui astfel de program recurent în școli. Părintii au fost informați de problemele dentare pe care le au copiii lor, iar materialele informative primite îi vor ajuta să pună în practică acasă regulile de bază de igienă orală de la vârste fragede“, a declarat Elisabeta Ciorobea, Director Crucea Roșie Filiala Hunedoara.

Programul Zâmbete Colgate® se desfăşoară cu sprijinul filialelor de Cruce Roșie din țară în 10 școli din 5 județe din România în perioada 28 aprilie – 10 iunie, continuând misiunea Colgate® de educare cu privire la importanța vizitelor periodice la medicul dentist și a igienei orale zilnice de la vârste fragede.

În județul Hunedoara, consultațiile stomatologice gratuite din cadrul programului au avut loc în Brad, în data de 12 mai, la Școala Gimnazială „Mircea Sântimbreanu”  și în Călan, în data de 13 mai, la Liceul Tehnologic „Ovid Densușianu”. Pe lângă consultații, copiii au avut parte de lecții de igienă orală, oferite de voluntarii Crucii Roșii și desfășurate în prezența părinților, dar și de o zonă de joacă unde l-au întâlnit pe îndrăgitul Doctor Măseluță.

Programul Zâmbete Colgate® a fost lansat în 2017 ca parte a campaniei România merită zâmbete Colgate, când peste 1.500 de elevi înscriși în program au beneficiat de consultații stomatologice profesionale gratuite în 20 de orașe mici din 10 județe ale României.

În paralel, Colgate® desfășoară Programul Școlar Colgate® Bright Smiles, Bright Futures™, care a împlinit anul acesta 25 de ani de la debutul în România, perioadă în care 6 milioane de elevi au beneficiat de lecții educaționale despre igiena orală corectă. Programul are anual trei ediții, în cadrul cărora sunt educați peste 200.000 de copii din întreaga țară. Prima ediție din 2018 are loc în perioada 15 martie – 15 iunie și ajunge în județele Brăila, Călărași, Covasna, Mehedinți, Olt, Vaslui, Vrancea, Neamț și în sectoarele 1 și 5 din București. Începând cu anul 2015, programul se derulează în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus