Plângem că suntem ultimii la orice, că milioane de concetățeni au ales să-și ia lumea în cap, că n-avem instituții care să ne apere și că, în general, ne conduc hoții. Cu siguranță, totul e adevărat. Cum adevărat e că suntem vai de capul nostru.

PSD trece astăzi printr-o criză fără precent. Practic, un partid care în urmă cu un an a câștigat detașat alegerile nu face altceva decât să-și mulțumească liderul. Cu orice preț, cu orice risc. Chiar și măsurile bune pe care le-a luat se fac praf în lipsa unor comunicatori care să explice de ce PSD consideră că trebuie făcut un anume lucru. E foarte clar că mai repede sau mai târziu, Liviu Dragnea va fi înlăturat din fruntea PSD. Acum însă pare că totul e făcut doar ca Dragnea să-și salveze pielea. Îi văd pe ceilalți pesediști ca pe niște copii care nu sunt capabili să-i spună doamnei profesoare că nu au înțeles lecția.

De partea cealaltă, opoziția nu e în stare să se adune. Cu un Ludovic Orban ce ne oferă momente penibile în Piață și cam atât, nimeni nu pare să înțeleagă nimic din ceea ce contestă opoziția. Cel mai mare partid de opoziție, PNL, s-a aliniat cuminte în spatele lui Dacian Cioloș, ascultând cum acesta s-a apucat să explice public cam ce ar trebui făcut. Egal că PNL a fost legitimat prin vot, iar Dacian Cioloș nu.

Mai are rost să amintesc de felul în care au ajuns să-și vorbească parlamentarii între ei? Pe cine să mai respectăm?

Mergem mai jos, la omul de rând. Toți urlăm că vrem respect, vrem legi care să ne apere, dacă se poate o cameră video și câte un polițist la fiecare cetățean. Totuși, când nu ne vede nimeni, aruncăm gunoaie peste tot, scuipăm pe drum, ne urlă muzica din case, din mașini etc., furăm ce prindem de pe unde lucrăm, ne călcăm în picioare unii pe alții și nu respectăm nicio regulă. Mai mult, suntem nervoși când trebuie să ne respectăm unii pe ceilalți. Urlăm unii la alții și nimeni nu vrea nimic. Totul e opțional, inclusiv legea. Păcat, România a ajuns o țară ca un balamuc. Și tare mă tem că nu ne vom opri aici.

2 răspunsuri

 1. accredit_ro@yahoo.com' Despre libertatea Presei din Romania spune:

  Avem o tara. Cum procedam ?
  De exemplu, Hunedoara Libera il dezgroapa pe Petru Groza desi cadavrul duhneste oribil a comunism stalinist / bolsevism.
  Om fi noi schizofrenici dar si “Prea Libera” a contribuit din plin…
  Honni soit qui mal y pense !

 2. accredit_ro@yahoo.com' Cum ziceau ? Prin noi insine ? Noi cine ? spune:

  Problema nu este atat ca Orban se da in spectacol cat ca PNL nu ofera o alternativa credibila la mizeria PSD-ista. Si mai rau, ca nu are oameni pe care sa se poata baza asa ca, pe zi ce trece, intra pe mana basistilor vopsiti in liberali. Care pandesc momentul potrivit pentru o “preluare” care ar marca lichidarea completa a partidelor istorice din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus