Editorii ghidului de călătorii Lonely Planet au plasat România pe locul al nouălea în Top 10 al celor mai atractive destinații de vacanță pentru 2015.

Pe primul loc al clasamentului se află Tunisia, urmată de Africa de Sud și Shanghai. Pe locul al patrulea se situează Samoa, urmat de Bali și Uruguay.

Următoarele trei poziții sunt ocupate de Portugalia, Taiwan și România, astfel că Top 10 se încheie cu Burkina Faso.

Cei de la Lonely Planet susțin că țările din Europa de Est apar în mod frecvent în topurile celor mai atractive destinații prin prisma raportului dintre tarife și oferta turistică, iar prezența României în acest clasament este perfect justificată.

“Acum, conectate viguros cu restul Europei prin intermediul companiilor aeriene low-cost, spațiile de cazare românești sunt comparabile, în toate categoriile de tarife, cu celelalte destinații renumite din regiune. Bucureștiul reprezintă un exemplu elocvent, unde hotelurile primesc în majoritatea cazurilor turiști veniți pentru afaceri, iar sezonul sărbătorilor este, în mod neașteptat, unul slab. În afară de acest oraș, în România există spații de cazare cu tarife «prietenoase» pentru bugetele de familie în sate medievale, în castele spectaculoase și in unica Deltă a Dunării, ce poate fi explorată cel mai bine mergând cu feriboturile ieftine și lente”, potrivit celor de la Lonely Planet, citați de incont.ro.

Un alt avantaj al României punctat de aceeași publicație precizează că maxitaxi-urile, alături de autobuze și microbuze, reprezintă cea mai ieftină metodă de a călători pe diverse rute.

Lonely Planet este cel mai important ghid de călătorii din lume și există pe piață din 1972, publisherul editând peste 500 de titluri legate de călătorii, în mai multe limbi, și produce programe de televiziune în colaborare cu alte companii.

Sursa: stiri.yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus