Record NEGATIV în Uniunea Europeană

Producţia industrială a scăzut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,3% în Uniunea Europeană (UE 28), în luna noiembrie 2019 comparativ cu noiembrie 2018, iar în rândul statelor membre cele mai semnificative scăderi în ritm anual au fost înregistrate în Grecia (minus 8,3%) şi România (minus 7,5%), arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres.

Cele mai mari creşteri ale producţiei industriale în ritm anual au fost înregistrate în Lituania (3%), Malta (2,6%), Polonia şi Suedia (1,6%). La polul opus, cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Danemarca (minus 4,7%), Irlanda (minus 4,1%) şi Grecia (minus 3,7%).

În România, producţia industrială a scăzut cu 0,3% în luna noiembrie 2019 comparativ cu luna precedentă. Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că la nivelul lunii noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%. De asemenea, în aceeaşi perioadă de referinţă, producţia industrială, ca serie ajustată, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,2%.

Conform datelor INS, faţă de luna corespunzătoare din anul 2018, în noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost cu 5,6% mai scăzută. Totodată, ca serie ajustată, producţia industrială a înregistrat o scădere de 7,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus