Prefectul județului Hunedoara, Fabius Tiberiu Kiszely a primit astăzi, 14 iunie, vizita participanților la prima etapă de teren, din acest an a proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a patrimonului cultural şi natural al României.

În perioada 14 – 17 iunie 2019 sunt programate deplasări în aria geografică a județului Hunedoara, respectiv a Munților Poiana Ruscă, având ca obiective de studiu: ansambluri arhitecturale, tradiţiile și obiceiurile din zonă, parcuri şi rezervaţii naturale, situri fosilifere și arheologice.
Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto “Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune”, care se doreşte reprezentativ pentru această regiune cu un potenţial deosebit, şi care va permite publicului larg să cunoască şi să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiţie, istorie şi de obiectivele sale turistice. Catalogul va fi prezentat la diverse evenimente naţionale şi internaționale.

Eveniment organizat sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti și Asociația Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor GAL în parteneriat cu Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Alternative Rurale, Asociația Artiștilor Fototografi Hunedoreni, UNESCO ProNatura, Clubul Studențesc de Artă Fotografică București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus