Diferenţele de temperatură au adus un val de viroze peste România. Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu cinci procente, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 81 de mii de români tuşesc, au febră şi nu mai ştiu ce să ia ca să se vindece. 

Tusea şi febra mare îi doboară pe cei mai fragili dintre pacienţi. Mama unei fetițe spune că, de când a început grădiniţa, numai în răceli şi tuşe o ţine. În ultima săptămână, peste 81 de mii de români au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii şi pneumonii. Cifra e cu 5 procente mai mare faţă de aceeaşi perioada a sezonului trecut.

Medicii atrag atenţia încă o dată că virozele nu trebuie tratate după ureche. Nu se tratează cu niciun fel de antibiotic. Cei care greşit iau aceste pastile îşi prelungesc episoadele de răceală, spun doctorii , pentru că tratamentul nu este adecvat cauzei reale.

Mai mult, se crează germeni tot mai rezistenţi la tratament! Aşadar, cereţi sfatul medicului.

Există diferenţe mari între siropurile de tuse şi chiar între efectele pe care le dau aspirina, paracetamolul şi ibuprofenul. Dacă luaţi, de pildă, 3 siropuri, e posibil că acestea să se anuleze între ele. În plus, unele dau şi alergii. De asemenea, aspirina e interzisă până la 12 ani, părinţii trebuie doar să scadă febra şi să meargă la doctor.

În tot acest val de viroze, există însă şi veşti bune: până acum niciun caz de gripă nu a fost confirmat în România.

stirileprotv

foto: libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus