Creşterea economică a României din primul trimestru al acestui an a fost de 5% a PIB.

Românii simt acum direct efectele creşterii economice

Creşterea economică a României din primul trimestru al acestui an a fost de 5% a PIB. Este a doua ca mărime în Uniunea Europeană şi este rezultatul combinat al unor măsuri economice fiabile, dar şi al muncii a milioane de români, indiferent de domeniul în care activează.

Dar, pentru prima dată în ultimiii ani, efectele benefice ale acestei evoluţii economice au fost îndreptate prin politici guvernamentale şi către oameni. Ultimele data statistice au constatat creșterea câștigului salarial mediu net în martie 2019 față de martie 2018, cu un plus de 13,7%. Pe fondul acestei creșteri substanțiale și a unei inflaţii de 4%, creșterea puterii de cumpărare a câștigului salarial mediu net este de 9,3%.

Mai sunt însă şi alte efecte concrete ca rezultat direct sau indirect al politicilor aplicate de guvernul PSD-ALDE. Efectivul salariaților din economie a atins un nivel maxim al ultimilor 20 de ani. Rata șomajului și numărul de șomeri au atins niveluri minime ale ultimilor 28 de ani.

Puterea de cumpărare a salariaților a atins un nivel maxim istoric. Puterea de cumpărare a angajaților remunerați cu salariul minim s-a majorat în luna martie 2019 comparativ cu decembrie 2016 cu 26% în ceea ce priveşte salariul minim standard, cu 41% pentru cei studii superioare și cu 136% in ceea ce priveste salariul minim pentru angajații din construcții.

Fondul de salarii din România a atins un nivel maxim istoric. Fondul total de salarii din România a fost în 2018 de 81 mld euro, în creștere cu 21 miliarde euro relativ la 2016, ca urmare a majorării numărului de salariați, productivității muncii și câștigului salarial. Iar aproximativ 73% din fondul total de salarii este plătit în sectorul privat al economiei. Productivitatea muncii din România a atins un nivel maxim istoric. Productivitatea orară a muncii din România (exprimată în prețurile din 2010) a fost în anul 2018 cu 46,5% mai mare relativ la 2010 – cea mai mare creștere din UE, comparativ cu o medie europeană de 8%.

Sunt semnale clare că pentru prima dată, după 25 de ani, România are un plan de dezvoltare pentru următorii 25 de ani. Un plan care aduce bunăstare pentru toţi romanii, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni, de la ţară sau de la oraș, bogaţi sau săraci.

Guvernarea PSD-ALDE a luat în considerare discrepanţele sociale dramatice provocate de o dezvoltare inegală a societăţii. Promisiunea programatică a PSD că vor fi “mai mulţi români în clasa de mijloc” devine, treptat realitate, iar aceasta înseamnă o Românie mai puternică.

 

Comandat de Partidul Social Democrat

CUI mandatar 41190008

3 răspunsuri

  1. Vrăjeală electorală! Suntem praf, nu simte nimeni nicio creștere, eventual creșterea prețurilor…dar uite aici unul dintre efectele concrete ale guvernării PSD-ALDE: scoaterea pușcării a 2.119 criminali, 795 de violatori, 105 proxeneți, 5 pedofili, 5 teroriști, 73 de șantajiști, 476 de corupți, 1.329 de traficanți, 3.570 de hoți și 2.365 de tâlhari

    Sursa: document oficial parlamentul României http://www.cdep.ro/interpel/2019/r7399A.pdf

    O mare parte au recidivat de cum au ieșit. Mulțumim PSD Alde pentru siguranța și pentru bunăstare.

  2. ciprian54@yaho.com' Valea Jiului spune:

    In Valea Jiului este saracie MARE !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus