Doi bărbați din Lupeni, care intenționau să parcurgă cu bicicleta traseul Lupeni-Vârful Straja-Vulcan, s-au rătăcit în munți.

Joi seara, în jurul orei 21.00, jandarmii hunedoreni au fost sesizați prin 112 despre faptul că doi bărbați care au plecat cu telegondola spre stațiunea montană Straja s-au aventurat spre stațiunea Pasul Vâlcan și s-au rătăcit.

“Apelul a fost efectuat de unul dintre cei doi bărbaţi. În căutarea acestora au pornit jandarmii hunedoreni din cadrul Postului de Jandarmi Pasul Vâlcan, împreună cu salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Hunedoara.Bărbaţii au fost găsiţi în jurul orei 23.30, în zona Valea Baleia din Munţii Vâlcan. Jandarmii hunedoreni i-au transportat pe cei doi în municipiul Lupeni şi nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.” au declarat reprezentanții IJJ Hunedoara.

Cei doi, în vârstă de 17, respectiv 36 de ani, domiciliaţi în municipiul Lupeni, le-au povestiti jandarmilor hunedoreni că au plecat pe munte în jurul orei 14.00 şi intenţionau să parcurgă cu bicicletele traseul Lupeni- Vf. Straja- Vulcan, însă s-au abătut de la traseul marcat şi astfel au ajuns în zona Valea Baleia. Din cauza faptului că s-a înnoptat, iar zona în care au ajuns nu o cunoşteau, precum şi faptul că asupra lor nu aveau lanterne care să le permită să vadă suficient de bine, au solicitat sprijinul autorităților.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus