În baza asocierii dintre Primăria Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara, lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din municipiu vor reîncepe.

Luni, în ședința ordinară a Consiliului Județean va fi dezbătut proiectul prin care se propune aprobarea Notei conceptuale și a Temei de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Casa de Cultură din Municipiul Hunedoara”.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii în ședința de luni, investițiile propuse pentru obiectivul de investiții „Reabilitare Casa de Cultură din municipiul Hunedoara” sunt următoarele:

  • Refacerea instalațiilor de siguranță la incendiu
  • Refacerea instalațiilor de climatizare și ventilare
  • Realizarea instalațiilor de mecanica scenei și de sonorizare la sălile de spectacol de la parter și etaj
  • Refacerea finisajelor interioare și exterioare
  • Înlocuirea ferestrelor și ușilor interioare și exterioare
  • Modernizarea birourilor și grupurilor sanitare
  • Revizuirea instalației electrice și de iluminat
  • Procurarea și montarea scaunelor pentru sala de la etaj
  • Procurarea unor draperii pentru închiderea golurilor de pe lateralele sălilor de spectacol

„Se va ține cont la proiectare de investițiile din fonduri publice realizate în anii anteriori.Se vor respecta standardele de cost impuse de legislație, respectiv  limitele procentuale maxime pe capitole de deviz. Prin realizarea investiției se vor crea condiții optime de desfășurare a activităților culturale, artistice și de divertisment, acest imobil fiind singurul din domeniul public al municipiului Hunedoara cu această destinație”, spun reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Lucrările de reabilitare la Casa de Cultură din Hunedoara au început în anul 2006. În 2011, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a preluat în administrare Casa de Cultură în baza unui contract încheiat cu municipalitatea – prin care administrația județeană se angaja să finanțeze lucrările de reabilitare. Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a fost încheiat în luna martie 2012, în urma licitației publice, între CJ Hunedoara și o firmă condusă de Mihai Irimie, actualul primar liberal al comunei Șoimuș. O parte din lucrări s-au executat, dar contractul a fost sistat (februarie 2013), beneficiarul acuzând la vremea respectivă calitatea îndoielnică a acestora.

În 2015, Consiliul Local Hunedoara a revocat hotărârea prin care s-a cedat dreptul de administrare, însă, pentru ca aceasta să producă efecte, trebuia dublată de o hotărâre a Consiliului Județean – lucru care nu s-a întâmplat.

În 2018, cele două instituții au încheiat un nou acord de asociere, iar CJ Hunedoara  alocat 1 milion de lei pentru continuarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus