Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, PETRU LUCIAN GHERMAN, directorul general al MINVEST Deva are un salariu lunar cuprins între 14.000 și 18.000 de lei, de trei ori mai mare decât al Ministrului în coordonarea căruia se află compania

Petru Lucian Gherman a fost instalat la conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului MINVEST Deva după câteva luni de la plecarea lui Daniel Andronache la conducerea Complexului Energetic Hunedoara. Deși compania are probleme, șeful MINVEST încasează un salariu mai mare de patru ori decât predecesorul său în funcție.

Oficial din Minister: „Eu câștig 2.000 de lei, să vă spun dacă mi se pare mare salariul șefului MINVEST?”

Oficialul din Minister, care este și administrator special al MINVEST Deva, susține că nu el este cel care a aprobat salariul directorului general: „Nu e un caz special la Deva. După ce s-a eliminat plafonul, toate companiile au mărit salariile managerilor. Se pot da salarii de până la 6 ori mai mari ca al Ministrului”, a declarat Mihai Sorin Găman, director al Direcției Resurse Minerale din Ministerul Economiei. Oficialul din Minister a mai adăugat că „la toate companiile aflate sub autoritatea Ministerului, salariile managerilor sunt între 14.000 și 18.000 de lei.”

Situația este „înghițită” greu și de oficialii din Ministerul Economiei care ridică din umeri. „Eu, ca director, câștig 2.000 de lei, ce să vă spun? Dacă mi se pare mare salariul domnului Gherman? Este adevărat că MINVEST Deva are datorii istorice, dar anul trecut nu a înregistrat pierderi, anul ăsta știu că sunt ceva probleme”, a mai declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Mihai Sorin Găman.

De ce tace Directorul General Gherman?

Hunedoara Liberă.ro a încercat timp de trei zile la rând să obțină un punct de vedere din partea directorului general al MINVEST Deva, însă fără niciun rezultat. Contactat telefonic luni, Petru Lucian Gherman s-a arătat dispus să dea o declarație, însă când a aflat despre ce este vorba, a refuzat să dea vreo informație referitoare la salariul său, dar a insistat să se întâlnească personal miercuri cu autorul acestui articol (lucru care nu s-a întâmplat, n. red.). Gherman nu a mai răspuns apoi apelurilor telefonice și nici mesajelor scrise. Hunedoara Liberă.ro a solicitat oficial luni, 2 iunie, Companiei MINVEST Deva un punct de vedere în legătură cu valoarea venitului șefului companiei:

„Către Compania Națională a Cuprului, Aurului și Fierului MINVEST Deva

În urma discuției telefonice vă transmit prezenta solicitare.

Vă rog să ne comunicați valoarea salariului directorului general Lucian Gherman, data la care a fost modificat, vechea valoare și dacă există clauze în contractul domniei sale care prevăd plata de salarii compensatorii în cazul pierderii funcției.

Vă mulțumesc anticipat.”

Acceași solicitare a fost transmisă și oficialilor din MINISTERUL ECONOMIEI.

Șeful MINVEST nu s-a mulțumit cu 4.000 de lei pe lună

Fostul director general al MINVEST Deva, actualul subsecretar de stat în Ministerul Economiei, Daniel Andronache a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro că „în primăvara anului 2013, salariul directorului general era de 4.000 de lei”. Andronache a adăugat că aceasta este valoarea obișnuită a unui salariu de manager la o astfel de companie de stat. „Eu am același venit și la Minister, 4.000 de lei. În sistem asta e, te mulțumești cu aceste valori, dacă nu, pleci. Eu nu mi-am permis să-mi majorez salariul, chiar dacă atunci compania era pe profit. Ar fi fost imoral față de colegi”, a mai spus fostul director general al companiei.

În baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice, Hunedoara Liberă.ro solicită public și pe această cale conducerii Companiei MINVEST Deva să prezinte contractul de management al directorului general, deciziile Consiliului de Administrație care reglementează salarizarea angajaților și motivația care a stat la baza majorării salariului directorului general Petru Lucian Gherman.

 

6 răspunsuri

  1. Aceștia sunt liberalii domnule Haulica. Gherman este omul lui Molot, viitorul președinte al organizației municipale PNL Hunedoara. E bine asa? Ce mai zice PNL?

  2. Ce a inventat pacaliciul asta,unde si-a luat doctoratul pe bune,colaborator al carei organizatii internationale de profil este,ca sa ia atitia bani.Nu ei sunt de vina ci noi ca nu ii aruncam de la etaj.

  3. buruiana_trandafir@yahoo.com' Minvest spune:

    Unde este dreptatea lasule? De ce nu pleci cu capul sus? Un smenar de cartier din Hunedoara. RUSINE PNL

  4. Pingback: SE CLATINĂ SCAUNUL ȘEFULUI LIBERAL DE LA MINVEST

  5. Pingback: Binomul de la Hunedoara coace ceva și nu miroase bine - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus