Vă prezentăm veniturile lunare ale șefilor din Consiliul Județean Hunedoara.

Vicepreședintele CJ Hunedoara, Sorin Vasilescu, a anunțat marți, la finalul ședinței de plen, că salariile angajaților din administrația județeană nu vor scădea după trecerea contribuțiilor de la anagajator la angajat. Sursa citată a precizat că, cel mai probabil, salariile brute vor fi majorate pentru ca veniturile nete să nu scadă.

„Nu cred că vor scădea, dar nu am calitatea de ordonator de credite. Există posibilitatea ca să avem o majorare a salariului brut cu contribuția pe care o plătea Consiliul Județean, astfel încât acestea să nu scadă”, a declarat Sorin Vasilescu.

Cea mai recentă majorare a salariilor angajaților din Consiliul Județean și din instituțiile subordonate s-a efectuat în luna iulie a anului 2017. Atunci, consilierii au stabilit cuantumul salariilor încasate la plafonul maxim prevăzut de noua lege.

Trebuie menționat că, începând cu 2018, toți angajații angrenați în proiectele cu finanțare europeană primesc un spor de 25% la salariul de bază.

Președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, încasează o indemnizație lunară de 13.050 de lei, la care se adaugă un spor de 25% pentru că semnează pentru fonduri europene: rezultă un venit brut de 16.300 lei.

Vicepreședinții Sorin Vasilescu și Daniel Andronache primesc câte 11.600 de lei fiecare, plus sporul de 25%, adică 14.500 lei brut.

Secretarul județului (Sorin Ștefoni) încasează lunar 11.500 lei, cam tot atât și administratorul public (Dan Stoian), arhitectul șef (Amelia Andrei) – 10.248 lei, iar un director executiv câștigă puțin peste 9.000 de lei. Un șef de serviciu câștigă 8.600 de lei, iar un șef de birou 8.170 lei. Un muncitor calificat câștigă 3.000 de lei, cam cât câștigă și un șofer. Cel mai mic salariu încasat este de 2.030 lei și este încasat de un referent asistent cu studii medii.

În ceea ce privește salariile directorilor instituțiilor din subordinea CJ, veniturile au fost majorate după cum urmează: directorul general al DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului), Geanina – Marina Ianc – 9.512 lei, iar directorul adjunct (Sorina Grama) – 8.004 lei; șeful de la Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor (Monica Gânscă) – 6.200 lei; directorul ADEH (Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială), Radu Barb – 7.525 lei; șeful SALVAMONT (Ovidiu Bodeanu) – 7.525 lei; șeful Serviciului de administrare a monumentelor istorice (Eugenia Zgăvîrdean) – 6.000 de lei.

În ceea ce privește performanța administrativă a celor de mai sus, rămâne să apreciați singuri dacă își merită salariile lunare plătite din banii dumneavoastră.

5 răspunsuri

 1. Daca asa sta treaba atunci voi fi mai atent cand ANOFM publica lista locurilor de munca vacante . Cine stie…? Poate …poate am sansa sa semnez si eu ” pentru fondurile Europene “

 2. chiselitza@yahoo.com' Chiseli Tza spune:

  Mici …foarte mici…

  A mai trebui taiate de la altii si sa le mai adauge ceva…sa mai taie de la Apaprod ca-s prea mari…

 3. Dacă tot ești un,,ZIARIST de CASĂ”și tot
  ,,MANIPULEZI MASELE”fă bine și pubică
  și SALARIILE PRIMARILOR din județ .In dreptul lor să treci și PARTIDUL și ce
  LUCRĂRI PUBLICE le au cu STATUL,diferite
  ,,FIRME de CASĂ”și poate faci cunoscut și
  ,,CÂT” au ,,COTIZAT”în campaniile electorale
  locale/parlamentare.Ei ce zici,faci matale
  treaba asta ptr. POPOR ?

 4. citul_grigore@yahoo.com' Chitul Grigore spune:

  Dar cînd un muncitorr calificat și cu masteratul in adinistratie publica lua în mana în iunie 950 lei nu ai scris de le ziarist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus