În prezent, în județul Hunedoara sunt 84 de paramedici civili care acționează în cadrul a opt module SMURD

 

De la 1 august 2020, Consiliul Județean Hunedoara a majorat la 10 lei/ cap de locuitor contribuția către Asociația Salvital-SMURD Hunedoara, astfel că salariile  paramedicilor vor fi plătite până la încadrarea lor la ISU Hunedoara. Salvatorii civili au susținut deja o serie de teste și, în funcție de rezultatele acestora,  se va cunoaște numărul celor care vor fi încadrați în structura teritorială a Ministerului de Interne. Legea privind preluarea de către ISU a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD finanțate de autoritățile locale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, așa s-a creat cadrul legal pentru transferul paramedicilor în structurile ISU.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, contribuția instituției pentru Asociația Salvital-Smurd s-a dublat în acest an, o parte din sumă având destinație specială pentru achiziționarea echipamentelor de protecție și a materialelor atât de necesare în misiunile de primă-urgență ale paramedicilor civili.

Președintele Asociației Salvital-SMURD, Petru Mărginean: „În 15 ani de activitate, Asociația Salvital nu a fost implicată în niciun eveniment negativ și nu am avut semnale că vreunul dintre cetățenii implicați în incidente nedorite ar fi fost nemulțumit de prestația salvatorilor noștri. (…) Salvital-SMURD și-a făcut datoria și paramedicii civili sunt apreciați pentru felul în care au acționat în toți acești 15 ani”.

În prezent, în județul Hunedoara sunt 84 de paramedici civili care acționează în cadrul a opt module SMURD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus