Salariul minim ar putea creşte de la 1 ianuarie 2016, la 1200 de lei, de la nivelul de 1050 lei. O decizie finală se va lua dupa Crăciun, anunţă Realitatea TV.

Astfel, sunt luate în calcul două variante: una consensualizată, adică 1.200 de la 1 ianuarie, dar cu condiţia ca pentru salariaţii care sunt cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată şi 8 ore zilnice,  impozitele şi taxele aferente la 1.200 de lei să fie egale cu cele plătite azi pentru 1.050 de lei.

A doua variantă este necondiţionată de 1.200 de lei, variantă susţinută de toată partea sindicală. După Crăciun, Guvernul va decide ce variantă va fi aleasă, mai anunţă Realitatea TV.

Guvernul nu exclude o majorare a salariului minim

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat pe 11 decembrie, într-o declaraţie de presă, că Guvernul nu exclude ca salariul minim pe economie să fie majorat de la 1 ianuarie, dar a punctat că trebuie făcute analize riguroase pe impactul bugetar. Pe de altă parte, ministrul de Finanţe a anunţat în urmă cu doar două zile că salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi al mediului privat

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus