Samsung a hotărât să înlăture suspansul înaintea evenimentului pe care-l va organiza în cadrul IFA Berlin şi a anunţat astăzi terminalul Galaxy Alpha.

Ruda mai mică dar şi mai arătoasă a vârfului de gamă Galaxy S5, noul Galaxy Alpha face rabat la capitolul specificaţii, însă oferă o carcasă mai subţire şi mai uşoară construită în jurul unei rame metalice.

Folosind multe din elementele de design bine-cunoscute de la Samsung, cum ar fi forma butonului Home sau rama camerei foto de pe spate, carcasa noului Galaxy Alpha se depărtează însă vizibil de construcţia tradiţională a liniei Galaxy. Carcasa este asamblată în jurul unei rame din aluminiu, aceasta fiind fabricată dintr-o singură bucată de metal cu margini teşite la 45 de grade şi uşoare adâncituri în zonele laterale unde va intra în contact cu mână utilizatorului.

Chiar dacă nu toţi utilizatorii vor fi entuziasmaţi de noul design, acesta este un progres estetic bine-venit dacă ne uită la vechile rame cromate din material plastic cu care ne-a obişnuit Samsung de ceva vreme. Odată cu noul design, terminalul a trecut şi printr-o cură de slăbire, carcasa având o grosime de numai 6,7 milimetri şi o greutate de 115 grame.
Samsung Galaxy Alpha oferă un ecran S-AMOLED cu diagonală de 4,7” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Platforma hardware este construită în jurul unui procesor Exynos 5 Octa nedezvăluit, frecvenţele de 1,8GHz/1,3GHz făcându-ne să credem că ar putea fi vorba despre un model Exynos 5420, care oferă patru nuclee ARM Cortex-A15, patru nuclee ARM Cortex-A7 si un procesor grafic ARM Mali-T628 MP6. Acest cip este secondat de 2 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă, însă Samsung s-a depărtat de tradiţie şi nu a mai implementat un slot MicroSD. Bateria are o capacitate de 1860 mAh, Samsung făcând unele compromisuri pentru a putea obţine o carcasă atât de subţire şi uşoară.

Telefonul oferă o cameră foto cu senzor de 12 MP şi înregistrate video 4K, aceasta fiind însoţită de un partener frontal de 2,1 MP. Lista dotărilor mai cuprinde un modem radio 2G/3G/4G cu compatibilitate LTE Cat-6 şi rate de transfer de 300 Mbps, interfaţă Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac cu arhitectură MIMO 2×2, conectorul Micro USB 2.0, Bluetooth 4.0, ANT+ şi NFC. Noul terminal oferă un set bogat de senzori, de pe a căror listă nu puteau lipsi senzorul biometric pentru amprente şi cel pentru măsurarea pulsului. Platforma software este Android 4.4.4, la care se adaugă cunoscutul pachet de aplicaţii şi interfaţa proprietară Samsung.

Samsung Galaxy Alpha va fi disponibil începând cu luna septembrie şi va fi oferit în versiuni coloristice pe negru, alb, auriu, argintiu şi albastru.

Preţul este deocamdată necunoscut.

Sursa: go4it.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus