Reprezentanții Primăriei verifică modul în care se execută lucrările în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene.

Primarul Petru Mărginean a vizitat marți trei șantiere din Deva, unde se execută lucrări în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene. 

Potrivit constructorului și dirigintelui de șantier, lucrările de modernizare a Bulevardului Iuliu Maniu sunt în grafic, gradul de execuție a lucrării fiind în acest moment de 40%. Lucrările au demarat la începutul lunii iunie și trebuie finalizate până la începutul lunii decembrie.

santier deva 11 santier deva 9 santier deva 7 santier deva 8

În cadrul proiectului de modernizare a Bulevardului Iuliu Maniu va fi extins numărul de locuri de parcare şi vor fi amenajate piste pentru biciclete. Vor fi amenajate spaţiile verzi în suprafaţă de peste 6.000 mp şi va fi instalat un sistem de irigare a acestora. Sistemul public de iluminat va fi de asemena modernizat şi va fi înlocuit mobilierul urban.

În cadrul proiectului va fi realizat un sens giratoriu la intersecţia B-dul Iuliu Maniu cu Calea Zarandului, fapt care va permite fluidizarea traficului rutier în zona Staţiei CFR din Deva.

Bicicliştii vor avea două piste amenajate special care se vor uni cu pista de biciclete de pe Calea Zarandului din zona Piaţetei Ardealul, care se află de asemenea în plin proces de reabilitare.

De asemenea, va fi amenajată o reţea de comunicaţii NetCity, vor fi amplasate panouri electronice pentru informarea cetăţenilor şi va fi amenajat un infochioşc.

Valoarea totală a proiectului este de 13.123.194,63 lei, din care 12.796.100,45 lei reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

În ceea ce privește Piațeta Ardealul, gradul de execuție a lucrărilor este de 22% și se înregistrează întârzieri de 37 de zile. 

Potrivit proiectului finanțat din fonduri europene, platforma din zona Ardealul va fi transformată într-un spaţiu de tip piaţetă, de formă circulară. În mijlocul acesteia va fi amenajată o oglindă de apă, o parcare, va fi amplasat mobilier urban nou, va exista spaţiu verde şi va fi instalat un sistem de iluminat modern. Valoarea totală a proiectului este de 3,3 milioane de lei.

Constructorul a vorbit despre unele dintre cauzele care au condus la întârzieri, dar a dat asigurări că proiectul nu va avea de suferit. „În timp ce săpam am dat peste conducte de apă care nu există în proiect. Nici cei de la Apaprod nu știau de existența lor. Șantierul a fost inundat și am fost obligați să oprim lucrările”, a explicat administratorul societății care execută lucrarea.

santier deva 3

Lucrările de reabilitare termică a blocului J de pe Bulevardul Iuliu Maniu au făcut, de asemenea, obiectul inspecției săptămânale a echipei de la Primărie. Proiectul „Creșterea eficienței energetice a blocului J – Bulevardul Iuliu Maniu din municipiul Deva” are o valoare totală de aproape 400.000 de euro, din care peste 225.000 de euro reprezintă finanțare nerambursabilă. În urma implementării acestui proiect este estimată o reducere a consumului de energie pentru încălzire cu peste 60%.

Și aici s-au dat asigurări că întârzierile în execuția proiectului vor fi recuperate.

santier deva 6
Primarul s-a declarat nemulțumit de întârzierile înregistrate: „Va răspunde fiecare pentru ceea ce se întâmplă pe șantiere, indiferent că e vorba de angajați ai Primăriei sau de constructori. Îi înțeleg pe oameni că sunt nemulțumiți, a fost perioada verii în care se putea lucra la maximum, dar s-a lucrat la relanti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus