Săptămâna europeană a sportului  este o inițiativă a Comisiei Europene de promovare a sportului și a activității fizice în întreaga Europă.

Având în vedere succesul înregistrat la primele  ediții, Săptămâna europeană a sportului va continua să creeze noi activități și, de asemenea, să le îmbunătățească pe cele care au avut succes. Tema generală a campaniei rămâne „#BeActive” și ar trebui să încurajeze orice persoană să fie activă pe durata acestei săptămâni și să rămână activă pe parcursul întregului an.

Sportul și activitatea fizică contribuie în mod semnificativ la bunăstarea cetățenilor europeni. Cu toate acestea, nivelul de activitate fizică stagnează în prezent și este chiar în scădere în unele țări. Săptămâna europeană a sportului oferă o soluție la această provocare. Pe lângă faptul că are un impact negativ asupra societății și asupra sănătății oamenilor,lipsa de activitate fizică generează și costuri economice. În plus, sportul are potențialul de a consolida mesajele de toleranță și cetățenia în întreaga Europă. Promovarea rolului sportului ca mijloc de incluziune socială va fi de ajutor în confruntarea actualelor provocări din societatea europeană.

Săptămâna europeană a sportului vizează promovarea participării la activități sportive și fizice și sensibilizarea cu privire la numeroasele beneficii ale acestor activități. Săptămâna este pentru toți – indiferent de vârstă, mediu de proveniență sau condiție fizică. Săptămâna Își dorește să reunească persoanele fizice, autoritățile publice, mișcarea sportivă, organizațiile societății civile și sectorul privat.

Săptămâna europeană a sportului 2017 va avea loc începând cu data de 23 septembrie. La fel ca în anul precedent, acest eveniment se dorește a fi unul cu adevărat european, cu activități în întreaga Europă. Țările participante vor avea posibilitatea să desfășoare activități și evenimente la nivel național în cursul unei săptămâni sportive naționale, în perioada 23 septembrie – 30 septembrie 2017. Deschiderea oficială a Săptămânii europene a sportului 2017 va avea loc la Tartu, în Estonia, la data de 23 septembrie.

Punerea în aplicare a Săptămânii în întreaga Europă este în mare parte descentralizată și are loc în strânsă colaborare cu coordonatorii naționali și cu numeroșii parteneri (diferiți) care se angajează ferm în sprijinirea Săptămânii. Săptămâna europeană a sportului 2017 va fi structurată în continuare în jurul unor teme de interesmediul educațional, locul de muncă, activitățile în aer liber, cluburile sportive și centrele de fitness. Se va organiza o gamă largă de inițiative și activități în jurul acestor elemente la diferite niveluri (european, național, local și regional).

În județul Hunedoara, Asociația Județeană Sportul pentru toți Hunedoara sărăbătorește această Săptămână Europeană a Sportului 2017 (SES 2017) în strânsă colaborare cu DJST Hunedoara, cu sprijinul autorităților locale din Deva, Hunedoara, Simeria, comuna Mărtinești și Geoagiu și al Inpectoratului Școlar Județean Hunedoara. Alături de acțiunile desfășurate sub umbrela SES 2017, sunt și cei de la DSP Hunedoara și conducerea instituțiilor școlare: Colegiul Tehnic     ”A. Saligny” Simeria, Școala Primară Mărtinești și Colegiul Tehnic ”A. Borza” Geoagiu.

Deschiderea seriei de evenimente ale SES 2017 va avea loc la Deva, în fața Casei de Cultură, pe 23 septembrie 2017, ora 18.00, împreună cu colegii noștri de la DJST Hunedoara. Deschiderea, pe lângă discursurile de prezentare și mulțumire pentru colaborare, va îmbina bucuria dansului sportiv, cu bucuria sportului de întreținere și nu în ultimul rând cu jocurile cercetășești. Astfel, vor fi alături de noi:         Tango Otros Aires Deva, Caffé Latino, Cercetașii României Deva, Fitintens,

Înainte de începerea oficială a SES 2017, la Ortho Caffé Deva, pe 22 septembrie 2017, între orele 16.00 – 19.00, AJSPT Hunedoara organizează un atelier de fotojurnalism pentru liceenii din Deva, un proiect pilot care îi ajută pe aceștia să învețe noțiuni de bază despre fotojurnalism, despre cum se scrie un articol sportiv, despre cum se fac fotografii de eveniment sportiv, despre cum se poate crea un blog cu toate aceste informații aplicate la acțiunile SES 2017. Liceeni vor scrie articole despre acțiunile SES și vor face fotografii la fața locului, acestea vor fi încărcate pe un blog pe care tot ei și-l vor crea. Mentori le vor fi Ovidiu Mănăstire de la Mesagerul Hunedorean și Camelia Cotoară de la Antena 1 Deva. La sfârșitul seriei de acțiuni SES 2017, se va organiza o expoziție de fotografie ”SES 2017 în imagini HD” la IȘJ Hunedoara care se va deschide pe 2 octombrie (revenim cu detalii). Atelierul de fotojurnalism va mai cuprinde încă 2 sesiuni: luni, 25 septembrie 2017, între orele 16.00 – 18.00 și vineri, între orele 14.00 – 19.00, tot la Ortho Caffé Deva.

Marți, 26 septembrie 2017, între orele 17.00 – 18.00, la Hunedoara, în Parcul Tineretului vom sărbători mișcarea în parteneriat cu DSP Hunedoara prin Zumba IN&OUT cu Bianca Bobîlcă de la Zumba Hunedoara. În caz de vreme neprietenoasă, acțiunea se va desfășura în sala Zumba Hunedoara, str.                    .

Miercuri, 27 septembrie 2017, între orele 10.00 – 12.00, prof. Oana Tomiuc, președinta CS Heian Karate Deva și profesor de Educație Fizică și Sport va desfășura activități sportive în cadrul orelor de Educație fizică și sport cu elevii de la CT ”A. Saligny” Simeria sub egida #beactive Simeria. De asemenea, cu această ocazie vor exista activități sportive dedicate special elevilor cu nevoi speciale.

Tot în aceeași zi, între orele 14.00 – 16.00, la CT ”A. Borza” Geoagiu, prof. Octav Cismașiu și Dacian Sarivan vor desfășura #beactive Geoagiu pentru clasele VII și clasele a X-a de la școala mai sus menționată, iar sportul și nutriția vor fi temele focus ale activității.

Joi și vineri, 28 și 29 septembrie 2017, la Școala Primară Mărtinești, se va desfășura #beactive Mărtinești 1 +2, împreună cu invitați de marcă: inspector școlar prof. Claudia Păun (parte din echipa de coordonare a SES 2017 Hunedoara), …, Andreea Popa, senior teacher Babel Center Timișoara, Georgi Mishev – Teach for Bulgaria, Adriana Bârcean – coordonator județean al SES 2017 Hunedoara, membru în Biroul Federal al Federației Române Sportul pentru toți Hunedoara (coordonator național SES 2017) și profesor de limba engleză la Școala Primară Mărtinești împreună c  colectivul de profesori al școlii: prof. Simona Marcu – director școală, Anca Arnăutu – învățătoare, Alexandra Florea – educatoare și prof. Cosmin Nuțiu – profesor de Educație fizică și sport la Școala Primară Mărtinești.

Vineri, 29 septembrie 2017, între orele 16.00 – 18.00, la Deva va avea loc Descoperirea Devei prin vânătoare de comori și orientare cu CS Silverfox – prof. Florin Firescu, membru AJSPT Hunedoara.

Iar sâmbătă, 30 septembrie 2017, între orele 11.00 – 13.00, la Hunedoara, în parcul Tineretului, va avea loc Descoperirea Hunedoarei prin orientare cu CS Orienteering Masters – Mariana Frățilescu – președinte AJSPT Hunedoara.

Tot sâmbătă, 30 septembrie 2017, în cadrul SES 2017, la Palatul Copiilor Deva, va avea loc evenimentul interjudețean pentru elevi ”Prietenie prin Karate” coordonat de sensei Marius Biji, între orele 10.00 – 19.00.

În perioada 25 – 29 septembrie 2017, ora 14.00, va avea loc cu sprijinul IȘJ Hunedoara, Ziua Europeană a Sportului Școlar, eveniment adresat cadrelor didactice de orice specialitate care vor să promoveze sportul și mișcarea în rândul elevilor lor. Profesorii vor organiza activități de mișcare în cel mai creativ și original mod și vor fotografia evenimentul. Vor trimite fotografia la adresa de email : ioanabarcean@gmail.com și vor avea șansa ca fotografiile lor să participe la expoziția ”SES 2017 în imagini HD” ce se deschide pe data de 2 octombrie la IȘJ Hunedoara. Profesorii vor primi diplome de participare.

Pe 30 septembrie 2017, la ora 17.30, va avea loc încheierea SES 2017, printr-un Karate Mannequin Challenge în curtea Palatului Copiilor Deva, unde echipa ce a coordonat SES 2017 Hunedoara se va alătura elevilor participanți la ”Prietenie prin karate”.

_____

TRIMITE-NE COMUNICATUL TĂU pe adresa de mail hunedoaralibera@gmail.com

HUNEDOARA LIBERĂ nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate în fluxul de ştiri. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ  nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

HUNEDOARA LIBERĂ îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus